ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Θεωνάς,Βρούτσης,Μανιός η δυναμική «ομάδα» των Φιλωτιτων στην Βουλη


Νίκος Μανιός(ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Βρούτσης
 (ΝέαΔημοκρατία),Γιάννης Θεωνάς (ΣΥΡΙΖΑ).
Το Φιλώτι οπού οι Ν. Μανιός και Γ. Θεωνάς του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Βρούτσης από τη Νέα Δημοκρατία έλκουν την καταγωγή αποτελεί συνδετικό κρίκο και για τους τρεις βουλευτές
κάτι που σίγουρα αποτελεί πρωτοτυπία για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα Η «ομάδα» των Κυκλάδων θεωρείται από τις πιο δυναμικές στη Βουλή. Παρά τις ευδιάκριτες πολιτικές διαφορές, οι
τρεις νησιώτες πολιτικοί έχουν βρει τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και δεν διστάζουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύση σε θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Στο όμορφο αυτό χωριό του νησιού δίνουν συχνά ραντεβού για να διαφωνήσουν για τα πολιτικά, αλλά να συμφωνήσουν σε έναν ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων.

Οι δύο από την παρέα (οι Ν. Μανιός, Γ. Βρούτσης) εκλέγονται στις Κυκλάδες, ενώ ο Γ. Θεωνάς παρά τη νησιώτικη καταγωγή εκλέγεται στη Β' Αθηνών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη συνάντηση που είχε ο Ν. Μανιός με το Γ. Βρούτση πριν από αρκετά χρόνια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν ως γιατρός όταν ένας 16χρονος πήγε στο νοσοκομείο με ένα τραύμα στο μάτι.
Ο ασθενής δεν ήταν άλλος από Γ. Βρούτση, ο οποίος ξανασυναντήθηκε στη Βουλή με τον άνθρωπο που του είχε τότε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η καλή σχέση που έχουν αναπτύξει φάνηκε και από πρόσφατα γεγονότα με τον Γ. Λαγό της Χρυσής Αυγής.

Κοινές αγωνίες
Οταν υπήρξε μέσα στην Ολομέλεια σφοδρή κόντρα, με τον Γ. Μανιό να διαμαρτύρεται για όσα πρωτοφανή είχε πει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Βρούτσης έσπευσε στο πλευρό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτός της σκληρής υπάρχει και η όμορφη πλευρά της πολιτικής. Τα κοινά προβλήματα και οι κοινές αγωνίες ενώνουν και συνθέτουν.

Ειδικά όταν υπάρχουν τα ίδια ερεθίσματα και παραδόσεις, τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι γίνονται πολιτικοί φίλοι όσο βαθιές και αν είναι οι πολιτικές τους διαφορές» σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βρούτσης.

«Τα προβλήματα μας ενώνουν παρά το ότι έχουμε διαφορετικές προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής τους» σημειώνει ο Γ. Μανιός και προσθέτει «το ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να μιλάμε».

«Παρά τις ιδεολογικές διαφορές μας, υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση» συμπληρώνει ο Γ. Θεωνάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου