ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Νικόλα Γ. Βασιλάκη προς τον Πρόεδρο Βασίλειο Κρασσά για το Αστυνομικό Τμήμα Δρυμαλίας


Νικόλας Γ. Βασιλάκης Αθήνα: 25 - 9 - 2016
Σύμβουλος Δ. Κ. Φιλωτίου
ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Δημ. Κοιν. Φιλωτίου
κ. Βασίλειο Κρασσά
ΘΕΜΑ : Αστυνομικό Τμήμα Δρυμαλίας
ΣΧΕΤ. : Το με αρ. πρωτ. 89/23-9-2016 έγγραφο σου
Κύριε Πρόεδρε, με την ιδιότητα του συμβούλου της Δ.Κ. Φιλωτίου, επιθυμώ να εκφράσω τις θέσεις μου, σχετικά με το περιεχόμενο του παραπάνω αναφερομένου εγγράφου σου, το οποίο ανέγνωσα τυχαία στην ιστοσελίδα ΝΑΞΟΥ και απευθύνεται στον υπουργό προστασίας του πολίτη και λοιπούς υπηρεσιακούς και
πολιτικούς παράγοντες.
  Μετά από τα παραπάνω, θεωρώ πρόεδρε ότι θα πρέπει με νεότερο έγγραφο σου να ανακαλέσεις την πρόταση σου αυτή, για άμεση συζήτηση και λήψη συλλογικής απόφασης, που θα διασφαλίζει τα δίκαια του Φιλωτιού, ακολουθώντας τις θεσμικές και δημοκρατικές διαδικασίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με ενημέρωσες εν συντομία για το θέμα αυτό, όπως και της Τράπεζας Πειραιώς και την πρόθεση σου να συζητηθούν αυτά στο κοινοτικό συμβούλιο. Σου ανέφερα ότι είμαι έτοιμος να συμμετάσχω, αλλά εάν λόγω του επείγοντος δεν καταστεί αυτό δυνατό, θα στείλω κατά τη συνεδρίαση γραπτές τις απόψεις και θέσεις μου και για τα δύο θέματα.
Διαβάζοντας το έγγραφο σου, συμφωνώ μεν με το περιεχόμενο του, αλλά διαφωνώ απόλυτα, με τη παρακάτω πρόταση σου, όπως αυτή διατυπώνεται αυτολεξεί στη τελευταία παράγραφο.
«Ύστερα από τα ανωτέρω που σας εκθέτουμε και σε συνεννόηση με το Δήμαρχο έχουμε αποφασίσει ως Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιοκτήτες κτηρίων στο Χαλκί Νάξου, τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση – ο χώρος που στεγαζόταν η Τεχνική Υπηρεσία του τ. Δήμου Δρυμαλίας-, να παραχωρήσουμε ΔΩΡΕΑΝ για άμεση χρήση καθότι είναι πλήρες υλικοτεχνικός, διακόσια τετραγωνικά μέτρα με τον όρο να συνεχίσει να λειτουργεί το Α.Τ. Δρυμαλίας Νάξου και ΟΧΙ να υποβαθμιστεί σε αστυνομικό σταθμό Δρυμαλίας.»
Πεποίθηση μου, από τη μέχρι σήμερα καλή συνεργασία μας και τις πληροφορίες που έχω είναι ότι, το περιεχόμενο της πρότασης αυτής δεν ήταν προσωπική σου επιλογή, αλλά αποτέλεσμα παραπλανητικών πληροφοριών από κυβερνητικό βουλευτή, μεθοδευμένων σκοπιμοτήτων από τη δημοτική αρχή, με συντονιστή και συντάκτη του εγγράφου Φιλωτίτη, σταθερό υποστηρικτή των εξ’ Απειράνθου δημάρχων.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να ενημερωθώ εγγράφως εάν:
1. Συνεδρίασε για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης το κοινοτικό μας συμβούλιο.
2. Συζητήθηκε το θέμα αυτό με τους τοπικούς φορείς για εύρεση εναλλακτικών λύσεων.
3. Δόθηκαν στο δήμο άλλες συμφέρουσες για το Φιλώτι προτάσεις και αν ναι ποιες ήταν αυτές.
Η δικές μου εν συντομία θέσεις της οποίες θα κατέθετα στο κοινοτικό συμβούλιο είναι οι παρακάτω:
1. Άμεση ανοικτή κοινή σύσκεψη για το θέμα αυτό με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς.
2. Γνωρίζω ότι δεν συγχωνεύεται, ούτε υποβαθμίζεται μεμονωμένα ένα Αστ. Τμήμα, για εξοικονόμηση ενοικίου, αλλά για εξοικονόμηση δυνάμεων και μόνο μετά από συνολική νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση. Θα πρότεινα λοιπόν, πριν παραχωρηθεί δωρεάν από το δήμο το κτίριο, να ερωτηθεί εγγράφως το υπουργείο εάν θα συγχωνευτεί ή θα υποβαθμιστεί το Α.Τ., εκ μόνου του λόγου ότι δεν διαθέτει ο δήμος κτίριο για στέγαση του.
3. Εάν η έγγραφη απάντηση ήταν -ναι θα συμβεί αυτό εάν δε παραχωρηθεί δωρεάν κτίριο-, τότε και μόνο τότε, θα πρότεινα να παραχωρήσει ο Σύλλογος Φιλωτιτών τον 1ο όροφο του κτιρίου του. Για τη στέγαση και λειτουργία της σημαντικότατης Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, υπάρχουν καταλληλότεροι, μόνιμοι, ασφαλείς και περισσότερο επισκέψιμοι χώροι στο παραδοσιακό κέντρο, που αν διαμορφωθούν κατάλληλα, θα προσδώσουν το σεβασμό που αρμόζει στη προσωπικότητα και στην τεράστιας αξίας προσφορά του ευεργέτη μας Γιώργου Ανωμερίτη.
Πρέπει να μη ξεχνάμε ότι όποτε τα τελευταία χρόνια, αλλά και παλιότερα, το Φιλώτι αδικούταν, υπήρχε μια ανίερη συμμαχία μεταξύ ετερόκλητων Νάξιων πολιτικών, κάποιων ολίγων αλλά ισχυρών τοπικών κομματικών και κοινωνικών παραγόντων, κυρίως από το Χαλκί και την Απείρανθο, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει και με τη δική μας υπογραφή.

Με εκτίμηση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου