ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Να μην υποβαθμιστεί το Α.Τ. Δρυμαλίας Νάξου, ζητεί ο πρόεδρος Φιλωτίου

Το αίτημα να μην υποβιβαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Δρυμαλίας Νάξου σε Αστυνομικό Σταθμό όπως ορίζει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, απευθύνει με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου, Βασίλης Κρασσάς...
Ακολουθεί η επιστολή που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κου Βασίλη Κρασσά… κ. Υπουργέ
κ. Γενικέ Γραμματέα
κ. Αρχηγέ ΕΛ.ΑΣ
Το νησί της Νάξου είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με 20.000 μόνιμους κατοίκους και με έκταση 429 τ.χλμ. {μεγαλύτερη της Μάλτας), ορειvό έδαφος, το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων και 40 χωριά και οικισμούς που καλύπτουν όλη την έκταση του νησιού. Η Νάξος εξυπηρετείται από δύο αστυνομικά τμήματα, το Α. Τ. Χώρας Νάξου και το Α.Τ. Δρυμαλίας. στο Φιλώτι Νάξου.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Αναδιάταξη και Αναδιοργάνωση Περιφερειακών Υπηρεσιών ότι το Αστυνομικό Τμήμα Δρυμαλίας Φιλωτίου Νάξου πρόκειται να υποβαθμισθεί σε Αστυνομικό Σταθμό Δρuμαλίας. Μια τέτοια ενέργεια θα υποβίβαζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού, και ιδιαιτέρως των κατοίκων της ορεινής και κεντρικής Νάξου.
Δεδομένου ότι:
# Το Φιλώτι είναι το μεγαλύτερο χωριό των Κυκλάδων και τοv χειμώνα αριθμεί 1.800 μονίμους κατοίκους. Διαθέτει υποκατάστημα τράπεζας, μονάδες ΑΤΜ, εξατάξιο Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, τα οποία αριθμούν περισσότερα από 200 παιδιά, καθώς και Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο.
# Έχει τη μεγαλύτερη κτηνοτροφική παραγωγή στις Κυκλάδες και παράγει τα φημισμένα κτηνοτροφικά προϊόντα.
# Το αστυνομικό τμήμα Φιλωτίου Νάξου τέθηκε σε λειτουργία το 1982 και έκτοτε εξυπηρετεί περισσότερα από είκοσι χωριά και οικισμούς της ευρύτερης περιοχής, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες αστυνόμευσης των 2/3 της ορεινής και κεντρικής Νάξου, καθώς και μέρους της παράλιας ζώνης (Μουτσούνα), η οποία αποτελεί τουριστική περιοχή.
# Η περιοχή που εξυπηρετείται από το Α.Τ. Φιλωτίοu, χαρακτηρίζεται από κακοτράχαλο οδικό δίκτυο περισσότερων από 50 χιλιομέτρων, στο οποίο βρίσκονται χωριά, κτηνοτροφικές μονάδες και οικισμοί, αλλά και μουσεία και πληθώρα αρχαιολογικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων, ανυπολόγιστης αξίας.
Εάν το Α.Τ. Φιλωτίοu πράγματι υποβαθμιστεί, το μοναδικό αστυνομικό τμήμα στο vησί θα είναι αυτό της Χώρας Νάξου και θα είναι αδύνατον να καλύπτονται αποτελεσματικά οι ανάγκες αστυνόμευσης ολόκληρου του νησιού, αυξάνοντας τα περιστατικά παραβατικότητας και καθιστώντας την προστασία των κατοίκων της κεντρικής και ορεινής Νάξου, ουσιαστικά. ανύπαρκτη.
Ύστερα από τα ανωτέρω που σας εκθέτουμε και σε συνεννόηση με το Δήμαρχο έχουμε αποφασίσει ως Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιοκτήτης κτηρίων στο Χαλκί Νάξου, τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση -ο χώρος που στεγαζόταν η Τεχνική Υπηρεσία του τ. Δήμου Δρuμαλίας-, να παραχωρήσουμε ΔΩΡΕΑΝ για άμεση χρήση καθότι είναι πλήρες υλικοτεχνικός, διακόσια τετραγωνικά μέτρα με τον όρο να συνεχίσει να λειτουργεί το Α.Τ. Δρυμαλίας Νάξοu και ΟΧΙ να υποβαθμιστεί σε αστυνομικό σταθμό Δpυμαλίας.
Δείτε και την επιστολή σε pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου