ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Διπλή διάκριση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου

 
Νικόδημος Λιανός
Τι σχέση έχει η Καστοριά με τη Νάξο και δη με το Φιλώτι; Καμία εκ πρώτης άποψης… Όμως υπάρχει και η δεύτερη ανάγνωση κι αυτή φέρνει χαμόγελα. Κι αυτό γιατί μέσω της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», η Νάξος και δη το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Φιλωτίου Νάξου διακρίθηκε…. Και αυτό μας κάνει όλους να αισθανόμαστε υπερήφανους… Ο 1ος διαγωνισμός Φωτογραφίας για το 2016 είχε ως θεματικό αντικείμενο «Τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης & Πολιτισμού», όπως αυτά προέκυψαν από την κρίση της 7μελούς καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησης. Και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Ήταν μεγάλη η πρόκληση και η ευθύνη, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία βαθμολόγησης, υπολογίζοντας πολλές παραμέτρους επιλεξιμότητας, οι οποίες δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στο τεχνικό ζήτημα λήψης της φωτογραφίας αλλά δίνοντας έμφαση σε κριτήρια, όπως η πρωτοτυπία, η διασύνδεση των μνημείων με την κοινωνία, η φόρμα και το περιεχόμενό της. Τα φωτογραφικά έργα που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν 101 εκ των οποίων διακρίσεις έλαβαν 11 για την κατηγορία των ενηλίκων και 14 για την κατηγορία των μαθητών».

Και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο του Φιλωτίου πήρε όχι ένα αλλά δύο βραβεία και μάλιστα ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Αιγαίου…
Εν αρχή έχουμε το 3ο Βραβείο σε επίπεδο μαθητών από την Βασιλική Αξαοπούλου… Τίτλος «Τα πάνω κάτω», ημερομηνία Λήψης: 19 Οκτωβρίου 2016 και η περιγραφή της φωτογραφίας «Λεπτομέρεια από το κάστρο της Νάξου όπου έχουν χρησιμοποιηθεί τμήματα από αρχαίους ναούς για να χτιστεί τείχος».

Και το δεύτερο βραβείο; Τιμητικός Επαινος για τον Γιώργο Νανά και με θέμα την Παναγιά του Φιλωτίου. Ημερομηνία λήψης στις 24 Οκτωβρίου 2016 και η περιγραφή του έργου: «Εκκλησία της Παναγίας στο Φιλώτι Νάξου»
Η ανακοίνωση

Κι όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το σχολείο; «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας στα πλαίσια της συμμετοχής του στον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» έλαβε δύο τιμητικές διακρίσεις!

Συγκεκριμένα στην κατηγορία μαθητών έλαβε το 3ο βραβείο η μαθήτριά μας Βασιλική Αξαοπούλου ενώ τιμητικό έπαινο έλαβε ο μαθητής μας Γιώργος Νανάς. Τα έργα που ξεχώρισαν ανάμεσα στα 101 έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αξιολογήθηκαν από 7μελή καλλιτεχνική επιτροπή αξιολόγησης.

Τα έργα των παιδιών μας μαζί με τα άλλα βραβευθέντα έργα κόσμησαν την έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 22-23 Απριλίου 2017 στον χώρο του Αρχοντικού Βέργουλα στην πόλη της Καστοριάς.

Ευχαριστούμε όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό –ανεξαρτήτου διάκρισης- και ευχαριστούμε όλους και όλες όσους και όσες στήριξαν τις συμμετοχές των παιδιών στο διαγωνισμό καθώς και γενικά το κοινό του νησιού μας που προσπαθεί να στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Φιλωτίου Νάξου».

Ενώ από την Ακαδημία… τονίζεται «Η Ακαδημία μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού της, δια-κριθέντες και μη, ευελπιστώντας το «ευ αγωνίζεσθαι» να διέπει πάντα τη ζωή τους μέσα από πράξεις δημιουργίας, προσφοράς και πολιτισμού, καλλιεργώντας υγιή πρότυπα στη σημερινή μας κοινωνία και αναδεικνύοντας την μεγάλη μας ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά».


Κοινή χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου