ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ οι Φιλωτίτες και πάλι στην Πλατεία Ψυρρή

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι παραγωγοί του Φιλωτίου έστησαν τους πάγκους τους από νωρίς το πρωί
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι παραγωγοί του Φιλωτίου έστησαν τους πάγκους τους από νωρίς το πρωί στο κεντρικό δρόμου του Ψυρρή δίπλα στη στάση του Μετρό Μοναστηράκι και προσφέρουν στους περαστικούς τα εκλεκτά και παραδοσιακά προϊόντα της Νάξου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάριος Κωνσταντινίδης


Κεφαλογραβιέρα, αρσενικό, μυζήθρες, ξινομυζήθρες, αρνί και κατσικάκι θα μπορούν να αγοράσουν οι κάτοικοι της Αθήνας από την Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο.

Η σύνδεση της περιοχής με τη Νάξο και ιδιαίτερα των Φιλωτιτών ξεκινά από τα τέλη του 20ου αιώνα. Τότε αρκετοί Ναξιώτες μετανάστευσαν στην Αθήνα και τον πρώτο καιρό συγκατοικούσαν σε μικρά καταλύματα στου Ψυρρή και με τον καιρό άνοιξαν και τα πρώτα μαγαζιά με Νάξιους ιδιοκτήτες. Το μεγαλοβδομαδιάτικο παζάρι πραγματοποιείται από το 1953 επιτρέποντας στους παραγωγούς και στους καταναλωτές να πουλάνε και να αγοράζουν αντίστοιχα σε καλές τιμές.

Σε επικοινωνία που είχε το Naxospress με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, ο δήμαρχος δήλωσε ότι « για άλλη φορά συνεχίζεται ο θεσμός που οι Ναξιώτες και συγκεκριμένα οι Φιλωτίτες παραγωγοί βρίσκονται στην Αθήνα με τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού» τονίζοντας ότι « εφέτος το παζάρι έχει κάτι διαφορετικό, τη νομιμότητα και τη μονιμότητα».

Ο κ. Μαργαρίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, ιδιαιτέρως τον συνάδελφο του και δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου