ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ
Με το NΟΠΠΑΠΠΠΑ βασικό εκφαστή της ιδέας και άξιους συνδιοργανωτές τον Αθλητικό-Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» και των Σύλλογο Γυναικών Φιλωτίου πραγματοποίησε στις 31 Ιουλίου την εκδήλωση με θέμα «Δρώμενα στις γειτονιές του Φιλωτιού». Όλοι οι επισκέπτες του χωριού μας αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό μας από μία διαφορετική οπτική γωνία. Οι επισκέπτες μπόρεσαν και αφουγκράστηκαν τον ερωτισμό και τον ρομαντισμό που εξωτερικεύει το χωριό μας, σε αυτό βοηθούσε ο ήχος του βιολοντσέλου και του πιάνου αλλά και την παραδοσιακή υφή του .....


χωριού μας που απεικονίζονταν με τα παραδοσιακά μας όργανα βιολί ντουμπάκι και τσαμπούνα.

Το ταξίδι αυτό στη μουσική ξεκίνησε από την πλατεία του Φιλωτιού με Ισπανικούς χορούς και εισαγωγή στην όπερα στον χώρο  του παλιού  σχολειού όπου θαυμάσαμε την έκθεση παραδοσιακών εργαλείων υπό τους ήχους της βιόλας και του βιολοντσέλου και μας προσφέρθηκαν κεράσματα από το Σύλλογο Γυναικών Φιλωτίου.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας της Φιλωτίτισας χόρεψαν νέοι και νέες του χωρίου με τις παραδοσιακές στολές τους υπό τον ήχο του βιολιού. Προβλήθηκε ταινία του 1902 από τον βωβό κινηματογράφο με την συνοδεία πιάνου στο χώρο του Λαχαναριού.

Κατόπιν προχωρήσαμε υπό τους ήχους της Τσαμπούνας στον χώρο του Πύργου και του Κοινοτικού γραφείου όπου τραγούδησαν μαθητές των θερινών εργαστηρίων μουσικής Νάξου και προβλήθηκε βίντεο της ορχήστρας της Χάλλε με κλασική μουσική.

Με συντροφιά κιθάρας  και Φλάουτου επισκεφθήκαμε το παλιό κουρείο και το παλιό Σιδηρουργείο και καταλήγοντας στον Πλάτανο του Φασολά με τον ήχο της τσαμπούνας από τον Στέφανο Ψαρρά (ΨαροΣτέφανο).

Ήταν ένα ταξίδι όπου οι επιβάτες ήταν «υποχρεωμένοι» να θέσουν σε λειτουργία όλες τους τις αισθήσεις για να μπορέσουν πραγματικά να νοιώσουν την ποικιλία το ρομαντισμό και τη δυναμική που μπορεί και προσφέρει προς του επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους  αυτό το χωριό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Καλλογερά  και όλους τους μουσικούς μας που μας προσέφεραν μία εκπληκτική βραδιά

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις μας στο www.filotiaof.gr.












ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου