ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από την "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη" και το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου αφιερωμένες στον ΚΑΒΑΦΗ,

Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, όπως κάθε χρόνο κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεων του 2013 με την κεντρική πολιτιστική της εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του (1863). Οι διήμερες φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλωτίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 2 Αυγούστου:

Μουσική επένδυση σε ποιήματα Κ. Καβάφη του Θάνου Μικρούτσικου, του Δήμου Μούτση, του Γιάννη Γλέζου και της Λένας Πλάτωνος.
Προβολή της ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή “Καβάφης” (1996) με την παρουσία και εισαγωγικά σχόλια του ίδιου του διεθνούς σκηνοθέτη λίγο πριν την έναρξη της ταινίας του.
Μια αριστουργηματική βραβευμένη ταινία, με πρωταγωνιστές το Δημήτρη Καταλειφό, το Βασίλη Διαμαντόπουλο, τη Μάγια Λυμπεροπούλου, το Λάζαρο Γεωργακόπουλο, το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, το Γιώργο Μοσχίδη, το Βασίλη Ανδρεόπουλο κ.α. με μουσική επένδυση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Σάββατο 3 Αυγούστου

“Ο ελληνικός και οικουμενικός ποιητικός λόγος του Καβάφη”.
Με εισηγητές:
τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ποιητή, λογοτέχνη και βιβλιογράφο, επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
τη Μαρία Στασινοπούλου, φιλόλογο και συγγραφέα, κριτικό της νεοελληνικής λογοτεχνίας, συγγραφέα μαζί με το Δημήτρη Δασκαλόπουλο της εργογραφίας του Κωνσταντίνου Καβάφη και
τον Αντώνη Φωστιέρη, ποιητή και εκδότη του περιοδικού “Η ΛΕΞΗ”.
Θα προλογίσει ο φιλόλογος καθηγητής και Πρόεδρος του Σ.Φ.Ν. Αντώνης Τζιώτης, ενώ ποιήματα του Καβάφη θα αποδώσει ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως είναι γνωστό οι ετήσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” διοργανώνονται για έκτη συνεχή χρονιά (Καζαντζάκης, Σεφέρης, Ρίτσος, Παπαδιαμάντης, Βρεττάκος, Καβάφης) και αποτελούν ιστορικά ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το νησί της Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου