ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Με ανακοινωση του το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων μεταξύ άλλων ευχαριστεί και το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου για την Προσφορά του


Το Πάσχα των αστέγων με Φιλωτίτικα κρέατα

Περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν τη Λαμπρή στο Κέντρο Σίτισης του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς), με παραδοσιακούς οβελίες, πλούσια εδέσματα, χιλιάδες δώρα και λαϊκή μουσική. Εν τω μεταξύ τριάντα πέντε εθελοντές διένειμαν κατ' οίκον περίπου τριακόσιες μερίδες φαγητού σε μοναχικούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας.
Τη γιορτή ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος...

συνομίλησε με άστεγους και εξαρτημένους και παρέστη στην προετοιμασία του συσσιτίου της Εκκλησίας, το οποίο ακολούθησε.
«Το μήνυμα της φετινής Πασχαλιάς το στέλνουν όσοι βρέθηκαν σήμερα κοντά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα. Ενωμένοι με δύναμη, ελπίδα και μαζί με την Εκκλησία, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους εθελοντές και τις εθελόντριες θα καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα όσων δεν ευτύχησαν να απολαμβάνουν την θαλπωρή της οικογένειας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.
Παλιοί ρεμπέτες τραγούδησαν για όσους παραβρέθηκαν στη γιορτή και ανάμεσά τους ο 87χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κώστας Βενετσάνος και τον κόσμο ψυχαγώγησαν ο Γιώργος Βεντουζάς, η Ρούλα Παπαδοπούλου και οι μουσικοί Λευτέρης Σκαλτσουνάκης και Τάκης Αντωνιάδης.
Οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Ιδρύματος Αστέγων διένειμαν χιλιάδες σακούλες που περιείχαν τρόφιμα και ενδύματα, ενώ αντίστοιχες προσφορές διένειμαν οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικός Οργάνωσης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
Σημειωτέον ότι στο Κέντρο Σίτισης πραγματοποιούνται 365 ημέρες το χρόνο τρεις σιτίσεις καθημερινά, δύο από τον Δήμο Αθηναίων και μία από την Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου προσέφερε σήμερα πολλούς από τους οβελίες που σουβλίστηκαν, ενώ το Πασχαλινό Γεύμα του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε με την οικονομική χορηγία του ΟΤΕ ΑΕ και την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών «ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕΒΕ», η οποία προσφέρει πασχαλινά τσουρέκια και αρτοποιήματα, της «ΑΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΑΠΕΕ», του ζαχαροπλαστείου «DESPINA» και της Ένωσης Κινέζων Εμπόρων στην Ελλάδα.

Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου