ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Ναξου προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νάξου, με αφορμή την επικείμενη απεργία των Σωματείων της Π.Ν.Ο. (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) , απέστειλε προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας την εξής επιστολή:

Αγαπητοί κύριοι,
Τα προβλήματα στις
αερομεταφορές που ανέκυψαν μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία είναι τα σοβαρότερα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ όταν ο αμερικανικός εναέριος χώρος είχε κλείσει για τρείς ημέρες και οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες είχαν αναστείλει όλες τις διατλαντικές πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία υπερβαίνουν και εκείνες που προκλήθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την αεροπορική ασφάλεια (EUROCONTROL) τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία εξ´ αιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας θα διαρκέσουν πιθανότατα πολλές ημέρες, μπορεί και.... μήνες.

Όπως καταλαβαίνετε η Ελλάδα ενώ βιώνει με τον πιο επώδυνο τρόπο τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης και ενώ περιμένουμε ο τουρισμός να δώσει τη διέξοδο, διάφορες συγκυρίες δημιουργούν θανάσιμο πλήγμα στον εισερχόμενο τουρισμό.

Σήμερα φημολογείται ενδεχόμενη απεργία κάποιων Σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η μοναδική πύλη εισόδου τουρισμού στη Νάξο είναι το λιμάνι και δεν αναφερόμαστε για την σύνδεση του νησιού μόνο με κεντρικά λιμάνια της χώρας όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και με γειτονικά νησιά (Σαντορίνη - Μύκονος), τα οποία έχουν διεθνή αεροδρόμια και οι πτήσεις Charter των tour operators του εξωτερικού που έχουν συμβάσεις με ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού μας ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα προς όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή της τουριστικής περιόδου και στο άκουσμα και μόνο των απεργιακών κινητοποιήσεων των Σωματείων της Π.Ν.Ο. δημιουργείται αβεβαιότητα και χαώδες πρόβλημα όχι μόνο στις ήδη υπάρχουσες κρατήσεις που ενδέχεται να υπάρξουν ακυρώσεις, αλλά και στις μελλοντικές κρατήσεις ενόψει Πρωτομαγιάς και καλοκαιρινής περιόδου.

Μετά από όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να κατανοήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του νησιού μας σε μια δύσκολη περίοδο και εσείς με τη σειρά σας να πράξετε τα απαραίτητα ούτως ώστε ο τουρισμός, η μοναδική βιομηχανία της χώρας μας να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης




Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Λευτέρης Στρατούρης Ιωάννης Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου