ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Marios Constantinides Cermak, o δημοσιογράφος που φέρνει την Νάξο στη πόλη και την ζωή του Αξώτη της πόλης στη Νάξο

o Marios Constantinides Cermak και η Χάιδω Μουστάκη
Marios Constantinides Cermak
Κάπου, στου Ψυρρή, ανιχνεύοντας στους πολύβοους δρόμους το χτες που , εκεί ακόμα δεν τελείωσε, ψάχνω τον Μάριο και τον σταθμό του..". Ο Αξώτης στην πόλη. " είναι ο τίτλος της εκπομπής.. απείρως ελκυστικό και πρόκληση τρανή για τη μεγάλη αγάπη μας, τη Νάξο...Ο Μάριος, ο δημοσιογράφος που παλμοκινεί τη θύμηση και τη νοσταλγία.. αφοπλίζει με την άπλα του χαμόγελού του, την απείρως διάχυτη ηρεμία και καλοσύνη, τη αποπνέουσα κατευναστική του δύναμη..."εν όψει της συνεντευξιακής μικροαγωνίας.."
Το γεωμετρικά τρίτοιχο, μικρόχωρο, δωμάτιο του σταθμού, μετουσιώνεται σε Ναξιώτικη απλόχωρα ..
άμετρη σε αγάπη για το νησί μας... μυρωδιές από το χώμα μας, αλμύρα από τη θάλασσα μας... γεύση φερέλπιδα πολιτισμού, ιστορίας μας, λαογραφίας, του νησιού μας αγλάισμα... Χωρά σε κείνο το δωματιάκι, όλη η εικόνα της Νάξου μας... με τα τραγούδια και τις παραδόσεις της, γήτεμα στην αγλύκαντη και άξενη πόλη...!! 
Μάριε Κωνσταντινίδη.. Φίλε του νησιού μας!! "" " Ένα απέραντο ευχαριστώ..." από όλους μας!! 
 Σε σένα που παίρνεις τη φωνή της καρδιάς μας μέσα από την πολυκύμαντη πόλη... τη διαπερνάς μέσα από γνώριμες και λατρεμένες θάλασσες, την ακουμπάς νοσταλγικά στον ωραιόσχημο "βράχο" της Πορτάρας μας...και την βηματίζεις και στην πιο απόμακρη γωνιά του θαλασσόκτιστου νησιού μας.. 
Μάριε, ατέλειωτα Ευχαριστώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου