ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Η Eurobank βράβευσε τον αριστούχο Σταμάτη Βούλγαρη ( του Αξιωματικού Μανώλη Βούλγαρη της Μαργαρίτας του Μπιρλιακου και της Στέλλας Βασιλάκη του Γιάννη του Σουλαντοκωσταντη)


 Eurobank: Βραβεύτηκαν οι Βασιλάκης - Βούλγαρης, αριστούχοι της Νάξου
Για μία ακόμη χρονιά, την 15η συνεχόμενη, η τράπεζα Eurobank ενεργοποίησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» (σ.σ. αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου) και είχε άρωμα Κυκλάδων και δη Νάξου… Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2017. Εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και από τη Νάξο το παρών έδωσαν οι αριστούχοι των δύο σχολείων: ο Δημήτρης Βασιλάκης από το ΓΕΛ Νάξου και ο Σταμάτης Βούλγαρης από τα ΓΕΛ Τραγαίας… 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η εκδήλωση μετράει 15 χρόνια με τον Όμιλο Eurobank να έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που αρίστευσαν και βραβεύθηκαν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, είπε μεταξύ άλλων: «Η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών του οργανισμού που υπηρετούμε. Μια τράπεζα δεν είναι μόνον η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά είναι και η ευρύτερη κοινωνική παρουσία της. Τιμούμε αυτό το ρόλο με σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την παλιότερη και ίσως σημαντικότερη, τη «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Τιμούμε τη γνώση, την προσπάθεια, την επιτυχία σε κάθε νομό και σε κάθε πόλη της Ελλάδας εδώ και 15 χρόνια. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». Επίσης, σημείωσε ότι «από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ώστε όταν θα τελειώνετε τη σχολή που επιλέξατε και αριστεύσατε για την εισαγωγή σας, να μπορείτε να σταδιοδρομήσετε, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας στην χώρα μας και να συμβάλετε στην ευημερία όλων μας».
Στην εκδήλωση, πέραν των αριστούχων μαθητών και μαθητριών, βραβεύθηκαν και τα 13 αντίστοιχα Λύκεια απ' όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε νομό, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του κάθε σχολείου στη διάκριση αυτών των μαθητών αλλά και συνολικά στη μαθησιακή διαδικασία.  Τα βραβεία των Λυκείων απένειμαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ομίλου Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, και οι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Eurobank, κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης. 
Στις εκπαιδευτικές περιφέρειες της Αττικής, στην Α' περιφέρεια Αθήνας το 13ο Γενικό Λύκειο Αθήνας για την Ηλιάνα Μπατσικούρα, στην Β' περιφέρεια Αθήνας το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων για τον Άγγελο Νικομάνη, στην Γ' περιφέρεια Αθήνας το 4ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου για την Αλεξία Κατσικογιάννη, στην Δ' περιφέρεια Αθήνας το 6ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας για τον Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Εκπαιδευτήρια Πλάτων" για τον Ιωάννη Αλεξόπουλο, στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής το 1ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων για τον Ιωάννη Πανταζή και στην περιφέρεια Πειραιά το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά για τον Μάριο Χρήστο Κουτσογιάννη. Επίσης, στον νομό Εύβοιας το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας για τον Γεώργιο Ζαούρη, στο νομό Βοιωτίας το Γενικό Λύκειο Άσπρων Σπιτιών για τον Στέργιο Ανδρέου και στο νομό Φωκίδας το Γενικό Λύκειο Ιτέας για τον Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο.
Βραβεύθηκαν επίσης τρία σχολεία από τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα, στον νομό Δωδεκανήσου το Μουσικό Σχολείο Ρόδου για την Αναστασία Φουτούλη, στο νομό Κυκλάδων το Γενικό Λύκειο Σύρου για την Κωνσταντίνα Κώτσια και στο νομό Χίου το 1ο ΕΠΑΛ Χίου- Εμπορική Σχολή, για τον Αντώνιο-Χρυσοβαλλάντη Μαρδά.
Στην εκδήλωση της Αθήνας βραβεύθηκαν 325 αριστούχοι απόφοιτοι από τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας καθώς και 26 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου και φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας.
Κι εδώ μπαίνουν τα δύο παιδιά της Νάξου… Ο Δημήτρης Βασιλάκης ολοκλήρωσε το σχολικό έτος στο ΓΕΛ Νάξου με 19.175 μόρια και εντάχθηκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Και ο Σταμάτης Βούλγαρης ήταν ο πρώτος στο ΓΕΛ Τραγαίας με 18.500 μόρια επιλέγοντας την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Να σημειώσουμε ότι τα δύο παιδιά είναι φίλοι από μικροί, έκαναν μάλιστα μαζί Γερμανικά στη Χώρα και από την Ε' Δημοτικού έως την Β' Λυκείου για αρκετό μεγάλο διάστημα ήταν μαζί και γιατί όχι και στα ίδιο θρανίο… 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, κ. Παυσανίας-Ανδρέας Παπαγεωργίου, οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Αυλωνίτου, Ζωή Λιβανίου και Νικόλαος Φίλης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Πατέρας Δημήτριος Νίκου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Καρβούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Αργύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου