ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Οι Πολίτες για τα νησιά μας διοργανώνουν επίσκεψη διαμαρτυρίας στο Πύργο του Χειμάρρου

1286480423_pirgos ximarroy.jpg


Είπαμε: «Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες» αλλά

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΚΛΑ ΚΙΖΗ-ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/10/2010

 

Οι Πολίτες για τα νησιά μας διοργανώνουν την Κυριακή 24/10/2010 επίσκεψη διαμαρτυρίας στο Πύργο του Χειμάρρου. Ο πύργος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα  των μνημείων της Νάξου που κινδυνεύουν από την κρατική αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την έλλειψη χρημάτων, τις αναπτυξιακές πιέσεις, τις κακές επεμβάσεις, τις αλλοιώσεις κ.λπ.Υπάρχουν πολλά μνημεία στη Νάξο που κινδυνεύουν ακόμα και με κατάρρευση.

Η ενέργεια μας αυτή στοχεύει  στην ανάδειξη του προβλήματος των μνημείων της Νάξου, στην ενημέρωση και τη κινητοποίηση της κοινωνίας μας ώστε η ίδια να ασκήσει πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για τη λήψη μέτρων, στη διάθεση κονδυλίων, από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη στερέωση και την αποκατάστασή των μνημείων. Στην αξιοποίηση του Πύργου  για την  ανάπτυξη τοπικών ηπίων μορφών τουρισμού. 

Καλούμε όλους τους Ναξιώτες να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μας  με προσυγκέντρωση στο Φιλώτι στις 11πμ της Κυριακής οπού θα γίνει η παρουσίαση του προβλήματος. Από εκεί στις 12 θα ξεκινήσουμε για το πύργο, που θα γίνει συζήτηση και θα συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Μετά τη διαμαρτυρία Θα επισκεφθούμε τα Απεράθου για φαγητό. 

 

Περισσότερες Πληροφορίες στο 6979442450 και στο http://politesgiatanisiamas.blogspot.com/

στην περίπτωση του Πύργου του Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου