ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Μεγάλο αφιέρωμα του κορυφαίου περιοδικού www.lifo.gr στο νέο εστιατόριο του Παγκρατίου του συγχωριανού μας Νικόλα Μανιού (Νικόλα του Τζιμ) το ΕΛΛΟΥΔΑ RESTAURANT BAR και το ελκυστικό μενού του ,που βασίζεται σε προϊόντα μικρών παραγωγών Νάξου

ΕΛΛΟΥΔΑ Αρχελάου 7, Παγκράτι 210 7231933
Η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα αλλά 
και τα προϊόντα μικρών παραγωγών πρωταγωνιστούν
 στην Ελλούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Στην «Ελλούδα» η ελληνική και η κυπριακή κουζίνα μπλέκονται ιδανικά .Η διαφορετικότητα, η αυθεντικότητα και η αγάπη που συνοδεύεται απ’ την γνώση και την εμπειρία χρόνων στο χώρο του καλού φαγητού ,είναι όλα όσα χαρακτηρίζουν τον χώρο μας Συγκεκριμένο και χωρίς υπερβολές το μενού μας στοχεύει στην απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας μέσα απ’ την γνησιότητα των υλικών και την ιδιαίτερη εκτέλεση των συνταγών μας .

Οι κλασσικές ονομασίες των διαφόρων φαγητών στη δική μας εκτέλεση γίνονται η απόλυτη γευστική απόλαυση για το κάθε ένα απ’ αυτά ξεχωριστά .Με απλά λόγια φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας αληθινό φαγητό και ποτό, καφέδες και χυμούς σε προσιτές τιμές σε ένα φιλόξενο κομψό και ιδιαίτερο περιβάλλον.


ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ




  Το παιχνίδι με την ελληνική και την κυπριακή κουζίνα και τα προϊόντα μικρών παραγωγών κάνει αισθητή την παρουσία του στο ολοκαίνουριο εστιατόριο Ελλούδα στη γειτονιά της οδού Αρχελάου στο Παγκράτι. Η Έλλη ή Ελλούδα, όπως είναι το χαϊδευτικό της στην Κύπρο, απ’ όπου κατάγεται, φρόντισε τη διακόσμηση και ο έμπειρος σεφ Δημήτρης Παυλόπουλος έστησε το ελκυστικό μενού. Η φάβα Σχοινούσας (€5,60) προσγειώνεται στο τραπέζι και το βουτυρόψαρο (€9,70) με την καπνιστή γεύση της πήγαινε μια χαρά. Κάπως έτσι, νόστιμα, ξεκινάει το τσιμπολόγημα. Η κάρτα προσφέρει αρκετές λαχταριστές προτάσεις σε σαλάτες, όπως η Νησιώτικη με ντοματίνια, βλαστάρι κάππαρη και καππαρόμηλο από το Ξυλόκαστρο, κρεμμύδι μαριναρισμένο και ξινομυζήθρα Νάξου (€9,20).
Νησιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, 
βλαστάρι κάππαρη και καππαρόμηλο 
από το Ξυλόκαστρο, κρεμμύδι μαριναρισμένο
 και ξινομυζήθρα Νάξου


Από τα πιάτα ημέρας, τιμήσαμε τα αχνιστά μύδια (€6,30) που μοσχοβολούσαν φρεσκάδα, ενώ το σκορδάκι που συμμετείχε ήταν σε ιδανική ισορροπία. Συνεχίσαμε με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι περασμένο από ρεβιθάλευρο, ιδανικά τηγανισμένο, τραγανό, που τρώγεται με το χέρι και συνοδεύεται με γιαούρτι αρωματισμένο με άνηθο (€5,10). Το συμιακό γαριδάκι περασμένο, όπως του πρέπει, από το τηγάνι, ήρθε χωρίς ίχνος λάδι στο πιάτο, απολαυστικό και γλυκοφάγωτο (€13,60). Στην κουζίνα ο Στέλιος Σιδεράκης χειρίζεται με μαεστρία το τηγάνι. Το επιβεβαιώνουν οι εξαιρετικές κυπριακές κούπες (€4,80), τραγανές απέξω και με ευωδιαστό τον κιμά που τις γεμίζει.

http://www.lifo.gr/guide/taste_reviews/812




από ρεβιθάλευρο, ιδανικά τηγανισμένο, τραγανό, 
που τρώγεται με το χέρι και συνοδεύεται 
με γιαούρτι αρωματισμένο με άνηθο (€5,10). 
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Οι σεφταλιές σερβίρονται ζουμερές, μέσα σε λεπτή, αφράτη κυπριακή πίτα, και συνοδεύονται με ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και σος ταχίνι (€9,80). Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
 Είχα πεθυμήσει τις σεφταλιές και εδώ σερβίρονται ζουμερές, με πληθωρική νοστιμιά, μέσα σε λεπτή, αφράτη κυπριακή πίτα, και συνοδεύονται με ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και σος ταχίνι (€9,80). Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά θα βρεις και προτάσεις σε τσίπουρο και ούζο για να συνοδεύσεις τους μεζέδες.

Κρατήστε χώρο για τα «κολασμένα» επιδόρπια: δαχτυλάκια κυριών με γέμιση αμύγδαλο αρωματισμένα με ροδόνερο και περιχυμένα με μέλι (€2,20), ωραιότατη Πάβλοβα με μινιόν μαρεγκάκια, μους μόκα, ξηρούς καρπούς και ζεστή σοκολάτα (€5,90). Στο Ελλούδα θα φας νόστιμα, θα χαρείς τη ζεστή φιλοξενία και θα το κάνεις στέκι σου.


ΕΛΛΟΥΔΑ Αρχελάου 7, Παγκράτι 210 7231933 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου