ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Ως πότε η κοροϊδία με το γήπεδο στο Φιλώτι;

Ως πότε η κοροϊδία με το γήπεδο στο Φιλώτι;

Γράφτηκε από τον  

Προβληματισμός επικρατεί σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους των Κυκλάδων όπως είναι αυτός του ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς ο ορεινός σύλλογος της Νάξου έχει πέσει θύμα της αδιαφορίας του Δήμου, πράγμα που τον αναγκάζει τα τρία τελευταία χρόνια να είναι "ο άστεγος σύλλογος των Κυκλάδων" και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το νησί να περιπλανιέται σαν πρόσφυγας…. Οι δεκάδες αθλητές που διατηρεί (τμήματα ποδοσφαίρου, στίβου και βόλεϊ) αναγκάζονται να προπονούνται και να αγωνίζονται μόνιμα 20 και 25 χιλιόμετρα μακριά από το χωρίο τους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Φυσικά ο Δήμος και οι εκπρόσωποι του ήταν οι μεγάλοι απόντες από την γενική συνέλευση της προηγούμενης Κυριακής, αφού όπως είναι λογικό οι απαντήσεις τους και οι υποσχέσεις τους γύρο το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα δεν θα ήταν ικανές να πείσουν κανέναν, από τη στιγμή μάλιστα που αυτές οι εξαγγελίες ακούγονται πάντα σε κάποιες λαμπερές στιγμές όπως είναι οι πίτες του συλλόγου, όπου βγαίνουν με ευκολία και αβίαστα από τα χείλη των αρμοδίων και είναι κάτι το επαναλαμβανόμενο που ηχεί σαν eco στα αυτιά των ανθρώπων που με μεγάλη προσφορά υπηρετούν τον ΑΜΣ Φιλωτίου.
Για να μην είμαστε άδικοι υπήρξε και η μοναδική εξαίρεση στην συνέλευση που ήταν η παρουσία του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΑΜΣ Φιλωτίου προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το γηπεδικό.
Πλέον ο Δήμος Νάξου δεν γίνεται πιστευτός από κανέναν στο Φιλώτι και θα πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι αυτό, αφού επί τρία και πλέον χρόνια υπόσχεται μελέτες και κατασκευή γηπέδου, πράγμα που ποτέ όμως δεν τελεσφορεί, ενώ τώρα που οι μελέτες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση τους, οι άνθρωποι του Φιλωτίου διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το ποσό για την ολοκλήρωση του έργου είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα καλυφτεί από κάπου, ενώ η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα δεν είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει για την απρόσκοπτη και καθημερινή χρήση του γηπέδου.
«Τα κάστανα από την φωτιά» όμως πάει να βγάλει ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου , ο οποίος πάντα κοντά στη νεολαία του χωριού και μετά από σχετικό αίτημα του ΑΜΣ Φιλωτίου είναι σε επαφές με τον πρόεδρο  Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ.Γιάννη Τσολάκη ώστε να  παραχωρηθεί με όρους και κατόπιν σχετικών συμβολαίων  η κυριότητα του Αθλητικού κέντρου "Γιάγκος Γρατσίας" (ιδιοκτησίας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου) και με την συνδρομή του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ  να προχωρήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα.
Ναι καλά καταλάβατε… θα πρέπει να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί στέγη για τον σύλλογο της ορεινής Νάξου, αλλά και τα παιδιά των γύρο περιοχών που ο αθλητισμός γι αυτά είναι απαγορευτικός και αυτό όχι από επιλογή τους... αλλά από επιλογή κάποιων αρμοδίων που έχουν πολύ εύκολο το "ΘΑ".
Πολλά λόγια λίγα έργα κύριοι… δώστε στην νεολαία της ορεινής Νάξου χώρους να αθληθεί. Αναλογιστείτε πόσα παιδιά έχετε καταδικάσει να περνάνε την μέρα τους σε μία καφετέρια – καρέκλα – υπολογιστή.
Δώστε τους την ευκαιρία να αθληθούν για να δούμε και εμείς τα ταλέντα της ορεινής Νάξου που στο παρελθόν έχουν φέρει μεγάλες διακρίσεις στο νησί και πλέον δεν υπάρχουν πουθενά…..

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί του Naxios και οι περί αυτούς, επιμένουν ακόμη στους ψεύτικους ισχυρισμούς τους ότι, " ... με τους Ζουγανέλιδες Δήμαρχε δεν γίνεται τίποτα..." Ο καλλίτερος τρόπος για να μη γίνει τίποτα είναι αυτές οι δικαιολογίες, όπως και οι δημόσιες γλοιώδεις ευχαριστίες προς το Δήμο, των συλλογικών και λοιπών παραγόντων του Φιλωτιού, για ασήμαντες χρηματοδοτήσεις και μη ουσιαστικά για το χωριό μας μικροεργάκια. Εμείς καθορίζουμε τη προοπτική και το μέλλον του τόπου μας και εμείς στήνουμε και καμαρώνουμε σε γιγαντοαφίσες τους άρχοντες μας. Αυτό που επιλέγουμε αυτό θα έχουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή