ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Με το 3-1 του Αστέρα Τραγαίας έδειξε ποιος είναι το αφεντικό


Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό που έγινε σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Αγερσανίου, όπου ο ΑΜΣ Φιλωτίου ως τυπικά φιλοξενούμενος, επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τραγαίας, φτάνοντας τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με τον Αστέρα να μένει στους 11.
Ανακατατάξεις είχαμε όμως και στον πίνακα των σκόρερ, όπου ο Γιώργος Λυμπερτάς, που ήταν σήμερα ο ηγέτης του Φιλωτίου, πετυχαίνοντας 2 τέρματα, φτάνοντας τα 7 φέτος και απέχοντας μόλις ένα από τη κορυφή, όπου βρίσκονται με 8 οι: Αρβανίτης, Κελίδης και Πιταράς.

Βολίδα
Πραγματικά μπορούμε να μιλήσουμε για ένα ματς, όπου θα μπορούσε να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα, καθώς ειδικά στο 1ο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες, με τη διαφορά όμως ότι για το Φιλώτι αυτές αποτελούν επιλογή, αφού ο Στέφανος Μεϊμάρογλου έχει βάλει σκοπό να χτίσει μία ομάδα που θα αποτελείται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, πλαισιωμένους από εμπειρότερους.
(0-1) Ο συνήθης ύποπτος του Φιλωτίου Λυμπερτάς, μόλις στο 1ο λεπτό, εκτελεί κόρνερ και στη συνέχεια επωφελείται λάθος διώξιμο της άμυνας του Αστέρα και με μία «βολίδα» ανοίγει το σκορ του αγώνα.
Απάντηση
Η ποιότητα της Τραγαίας σε πολλά σημεία του αγώνα ήταν φανερή μέσα στο γήπεδο, όμως από μόνη της δεν ήταν αρκετή να απαντήσει στο κέφι και τα «τρεξίματα» που είχαν οι παίκτες του Φιλωτίου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
(1-1) Παρόλα αυτά ο Βασίλης Δεδρινός στο 9' «κοιμίζει» την άμυνα του Φιλωτίου και σε εκτέλεση φάουλ του Κουφόπουλου που απόκρουσε με αστάθεια ο Βασιλάκης βγαίνει στην μπάλα πρώτος και με πλασέ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, διαμορφώνοντας παράλληλα και το σκορ του 1ου ημιχρόνου.
Αναγκαστικές αλλαγές
Ο τεχνικός του ΑΜΣ Φιλωτίου βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς πριν τη λήξη του 1ου 45λέπτου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει 2 αναγκαστικές αλλαγές, με την 1η στο 21, όπου αποχώρησε τραυματίας ο τερματοφύλακας Βασιλάκης, ο οποίος σε σύγκρουση που είχε μέσα στη περιοχή υπέστη διάσειση, με την αξονική τομογραφία που έγινε αργότερα να το επιβεβαιώνει. Ο πορτιέρο του Φιλωτίου αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Πολυκρέτη.
Στο 36' ο μικρός Μιχάλης Βασιλάκης τραυματίζεται στο πόδι, αναγκάζοντας τον Μεϊμάρογλου να κάνει τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τον Μαρούλη.
Μετά την αποβολή
Μπαίνοντας στο 2ο ημίχρονο η Τραγαία δημιουργεί δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Σπανό και Παραρά που είχαν περάσει μόλις στο παιχνίδι, με τον Λυμπερτά λίγο αργότερα να χάνει μοναδικό τετ α τετ απέναντι στον Κατσούλη. Στο 65' η Τραγαία μένει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ψαρρού στο 65' (δεύτερη κίτρινη για προσπάθεια παραπλάνησης του διαιτητή).
(1-2) Από εκεί και πέρα το Φιλώτι «πάτησε γκάζι» και στο 83' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λυμπερτά, ο Μανιός γίνεται αποδέκτης τη μπάλας και με διπλή προσπάθεια στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κατσούλη.
(1-3) Ο ΑΜΣ Φιλωτίου σφραγίζει τη μεγάλη του νίκη στις καθυστερήσεις, με πέναλτι που κέρδισε ο Πράσινος από τον Λεγάκη. Στη συνέχεια ο Λυμπερτάς από τα 11 βήματα νικά τον Κατσούλη διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Οι καλύτεροι
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν ο σκόρερ του μοναδικού τους τέρματος Δεδρινός, ενώ πολύ καλός ήταν και στο δημιουργικό κομμάτι ο Μαρούλης, με τους Πενίκου και Ψαρρό να είναι πολύ δραστήριοι. Φυσικά για τον ΑΜΣ Φιλωτίου ο Λυμπερτάς είχε εξαιρετική παρουσία, με τον Στρατούρη να «καταπίνει» πολλά χιλιόμετρα, έχοντας πολύ καλή απόδοση και τους: Μανιό, Κατσουρό και Πράσινο να συμπληρώνουν τους κορυφαίους των νικητών.
Άριστη η διαιτησία των: Ζαράνη, Βακόνδιου, Φαν Άακεν.
Συνθέσεις
Αστέρας Τραγαίας (Βλησίδης): Κατσούλης, Λεγάκης, Κουφόπουλος, Δρύλης (85' Κατσιούλης), Βουτσίνος, Πενίκου, Τουλούπης (46' Σπανός), Δεδρινός, Σφυρόερας (46' Παραράς), Μαρούλης, Ψαρρός.
ΑΜΣ Φιλωτίου (Μεϊμάρογλου): Βασιλάκης (22' λ.τ. Πολυκρέτης Γ.), Μουστάκης Ν., Μανιός, Ψαρράς, Κατσουρός, Βασιλάκης Μ. (36' λ.τ. Μαρούλης, Στρατούρης, Πράσινος, Λιόφαγος (75' Μουστάκης Δ.), Λυμπερτάς, Πολυκρέτης Σ.
Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ  όπως αυτές τραβήχτηκαν από τον φακό της Μαρίας Μάκαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου