ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Εύσημα από την Δημοσιογράφο και Συγγραφέα Σοφία Αναστ. Σουλή για το ημερολόγιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου









Απο την αγαπητή Δημοσιογράφο και Συγγραφέα  Σοφία Αναστ. Σουλή λάβαμε και δημοσιεύουμε μια θερμή επιστολή που απευθύνεται προς στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου. Η Σοφία  με το έμπειρο δημοσιογραφικό της μάτι της σχολιάζει με θερμά λόγια τόσο τον σχεδιασμό του Ημερολογίου  2022 του  Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου όσο και τον αγώνα των μελών του Δ.Σ. που σε καιρούς πανδημίας  στην Αθήνα και στο Χωριο μοιράζουν πόρτα πόρτα το ημερολόγιο. Ακολουθεί η επιστολή......

Κατά τις ημέρες των εορτών, τα μέλη του Συλλόγου μας, με βαθιά κι ανιδιοτελή αγάπη  για τον τόπο μας, πέρασαν από τις φιλωτίτικες οικογένειες της Αθήνας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε το ημερολόγιο, σε μια εποχή τόσο δύσκολη για τις μετακινήσεις. Έτσι έφτασε και στα δικά μου χέρια, που ξεφυλλίζοντάς το δεν  ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω!

Την τελευταία εβδομάδα,  μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών, άγγελοι καλής θέλησης, μεταφέρουν στο χωριό μας, το Φιλώτι, το ημερολόγιο της χρονιάς που θα στολίσει κάθε χώρο, θα μετρήσει τις μέρες  και θα θυμίσει σε όλους να κλίνουμε ευλαβικά το

γόνυ στις μεγάλες κρίσιμες στιγμές που δοκίμασαν τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Το χθες και το σήμερα βαδίζουν χέρι χέρι στις σελίδες του εμπνευσμένου εντύπου, για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και πού πάμε. Καθώς το Ημερολόγιο του Συλλόγου Φιλωτιτών περνοδιαβαίνει από πόρτα σε πόρτα του χωριού, θέλω να συγχαρώ με όλη μου την ψυχή τα μέλη του Συλλόγου μας, από την Πρόεδρο με τον ποιοτικό της λόγο και την αισθητική της μέχρι και το κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, διότι αυτή η συλλογική προσπάθεια έχει την πνοή και το στίγμα καθενός τους. 

Εύχομαι το ημερολόγιο του 2022 να στολίσει κάθε φιλωτίτικο σπίτι, για να μας θυμίζει ότι οι αλησμόνητες πατρίδες έχουν θέση στη μνήμη και στην καρδιά μας!

Καλή Χρονιά, σε όλους μας!

ΣΟΦΙΑ Α. ΣΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου