ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

O Γενάρης είναι κοντά και ο Μάρτης ακόμα κοντύτερα. Αλλη μια ΜΕΓΑΛΗ συμβολή του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ



Του Σπύρου Μάκαρη (SportCyclades.gr)-www.naxospress.gr
Έφτασε η ώρα να δούμε επιτέλους γήπεδο και μάλιστα σωστό στο Φιλώτι; Και όταν λέμε «σωστό» εννοούμε με χλοοτάπητα αλλά και υπόλοιπες αθλητικές υποδομές που να συνάδουν με το 2016… Εξι χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα του Φιλωτίου στο ποδόσφαιρο έρχεται όπως όλα δείχνουν η ώρα για την επιστροφή.. Τότε, το Φιλώτι είχε νικήσει στον τελευταίο του αγώνα τον ΑΟ Πάγου και είχε ανέβει κατηγορία…

Τώρα θέλει το κάτι παραπάνωωωωω Και αυτό δεν είναι άλλο από ένα γήπεδο με χλοοτάπημα στο «Γιάγκος Γρατσίας» και βέβαια το χεράκι του έβαλε εδώ ο Γιάννης Τσολάκης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, που εισακούσει το αίτημα των μελών της διοίκησης του ΑΜΣ Φιλωτίου και με διαδικασίες εξπρές που δύσκολα βρίσκεις προηγούμενο, κατάφερε να τρέξει τις διαδικασίες και πλέον το όνειρο πολλών δεκαετιών για την αθλούμενη νεολαία του Φιλωτίου και γενικότερα της ορεινής Νάξου βρίσκεται ένα βήμα πριν την πραγματοποίηση του. Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε και την συμβολή του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, που από την πλευρά τους με αντίστοιχες γρήγορες διαδικασίες παραχώρησαν το γήπεδο για 30 χρόνια στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, δίνοντας λύση σε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια.

Έγκριση και χρονοδιάγραμμα

Και περνάμε στο τυπικό κομμάτι, όπου στην 24η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε στα γραφεία διοικήσεως του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α την Τρίτη 6/12/2015, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

@ - Έγκριση ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης για την «Προμήθεια, τοποθέτηση και γραμμογράφηση χλοοτάπητα, συνθετικού τάπητα (ταρτάν), στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

@ - Έγκριση Μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια, τοποθέτηση και γραμμογράφηση χλοοτάπητα, συνθετικού τάπητα (ταρτάν), στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

Αυτό σημαίνει ότι το έργο μπαίνει σε δημοπρασία και περίπου στα μέσα Ιανουαρίου θα γίνει γνωστός ο εργολάβος που θα το αναλάβει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και η διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου ευελπιστεί να δώσει κάποιον ή κάποιους από τους τελευταίους εντός έδρας αγώνες στο γήπεδο της, πράγμα που τελευταία φορά είχε συμβεί πριν 6 χρόνια.

Παράλληλα με την τοποθέτηση χλοοτάπητα θα γίνουν παρεμβάσεις στα αποδυτήρια, αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους . Το τέλος των εργασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εναρμόνιση του γηπέδου του Φιλωτίου με όσα ορίζει η νομοθεσία και θα δανειοδοτηθεί άμεσα αφού θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο συλλόγους του Φιλωτίου και ειδικά στον κ. Τσολάκη, αφού με τις κινήσεις του «υπερπήδησε» εμπόδια της γραφειοκρατίας που σε άλλες περιπτώσεις αποτελούν τροχοπέδη στην πραγματοποίηση τόσο σημαντικών έργων όπως θα είναι αυτό στο γήπεδο του Φιλωτίου.

Του Σπύρου Μάκαρη (SportCyclades.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου