ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Έμεινε στην πρώτη θέση με σκόρερ και κορυφαίο παίκτη το Μανωλά

Γράφτηκε
Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας που έγινε το πρωί στο ΔΓ Αγερσανίου , όπου Φιλώτι και Πανθηραϊκός έμειναν στο 1-1 και παραμένουν μαζί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 11 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από Θύελλα και Πανναξιακό.
Παρόλο που το Φιλώτι ξεκίνησε με ένα γκολ του
Ζούλη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ο Πανθηραϊκός ήταν πιο ουσιαστικός στο πρώτο μέρος, όπου ευτύχησε να προηγηθεί με τον Κωλέτση στο 32΄, ο οποίος βρέθηκε στο σωστό σημείο μετά από σέντρα σουτ του Φύτρου και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΑΜΣ Φιλωτίου στο φετινό πρωτάθλημα, όπου διαθέτιε την καλύτερη άμυνα και στους δύο ομίλους, ενώ ο Μιχάλης Ανυφαντάκης διατηρούσε ανέπαφη την εστία του επί 390 αγωνιστικά λεπτά.

Οι Σαντορινιοί θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους αλλά βρήκαν απέναντι σους έναν πολύ καλό Ανυφαντάκη που είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Αγοραστού και Περιάλη, κρατώντας το ρευστό 0-1 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Πανθηραϊκός μπαίνει με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κωλέτση, με τον Ανυφαντάκη να λέει εντυπωσιακό όχι στο τετ α τετ του έμπειρου επιθετικού.

Μετά το 60΄η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, καθώς ο Πανθηραϊκός κρατώντας τη νίκη έδωσε μέτρα στο Φιλώτι που με τον Μιχαήλοβιτς να ρισκάρει και να παίζει ακόμη πιο επιθετικά, περνώντας στο παιχνίδι τον φρέσκο Νταή και στη συνέχεια στον Λυμπερτά.

Ο Πανθηραϊκός χάνει ακόμη μία σημαντική ευκαιρία με τον Ζώνα να εκμεταλλεύεται λάθος του Μανωλά και από πλεονεκτική θέση να αστοχεί.

Όσα δεν έκανε επιθετικά το Φιλώτι σε όλο το παιχνίδι τα έκανε το τελευταίο Τέταρτο. Οι Ναξιώτες είχαν τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουν, με τον Νταή να χάνει 2 τετ α τετ, ενώ ελάχιστα άουτ πέρασε και ένα σουτ του νεαρού Μεμλίκα που ήταν από τους κορυφαίος του γηπέδου.

Τελικά η λύτρωση για τον ΑΜΣ Φιλωτίου ήρθε στο 82΄όταν σε μία φάση διαρκείας, ο Νταής εκτέλεσε φάουλ που κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσουκαλά. Στην επαναφορά το Φιλώτι δημιουργεί νέα οργανωμένη επίθεση, με τον Μπονιάκο να πασάρει στον Μεμλίκα και τον μικρό από παράλληλη θέση να πασάρει στον Μανωλά που ήταν ξεχασμένος από τους αμυντικούς του Πανθηραϊκού και με κοντινό πλασέ έκανε το τελικό 1-1.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε σήμερα με τον Πανθηραϊκός να είναι ξεκάθαρα μέσα στους στόχους του, δλδ την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση ως πρώτος στα μπαράζ, ενώ ο ΑΜΣ Φιλωτίου σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τον Γιόβαν Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, ο οποίος διαχειρίζεται το ρόστερ της ομάδας με τον καλύτερο τρόπο και του πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία της ομάδας του.

Καλή η διαιτησία των: Δεληγιάννη, Βακόνδιου και της κυρίας Ψαρρά.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μηχαήλοβιτς): Ανυφαντάκης, Σαντέ, Σκοπελίτης (λ.τ. 92΄Κατζιλιέρης), Ρεγγινίδης, Μπονιάκος, Ζούλης (69΄Νταής), Σταματίου (78΄Λυμπερτάς), Κοττάκης, Μεμλίκα, Κρητικός, Μανωλάς.

Πανθηραϊκός (Κωνσταντόπουλος): Τσουκαλάς, Κρεμύδας, Βλαβιανός, Αγοραστός, Ρουσσάκης, Λούκα, Φύτρος, Κωλέτσης, Αρβανίτης (89΄Κελίδης), Ζώνας, Περιάλης (80΄Τζωρμπατζάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου