ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το καλό κλίμα φέρνει επιτυχίες

ΚΥΡΙΕ ΕΠΑΡΧΕ  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ; 
ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΉΠΕΔΟ ΣΤΟ  ΦΙΛΩΤΙ 
 ΓΉΠΕΔΟ ΦΙΛΩΤΙ ΤΏΡΑ
Του Γιώργου Ρουσσάκη
Την πανηγύρισαν δεόντως αυτή τη νίκη με 1-0 επί του Πανναξιακού οι Φιλωτίτες και ο απόηχός της ήταν η κοινή έξοδος των παικτών και ιθυνόντων της ομάδας σε ταβέρνα στ' Αγγίδια, κοντά στη Χώρα Νάξου, το βράδυ της Τετάρτης στην οποία φάνηκε καθαρά ότι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσά τους είναι από τα
βασικά όπλα της εκπληκτικής μέχρι τώρα πορείας στο πρωτάθλημα.
Το παραδοσιακό και υψηλών απαιτήσεων μαγαζί της Φωτεινής Ανευλαυη και πτου Σταμάτη Γρατσία (ΤΣΙΤΩΤΟΥ), «Ταβέρνα όπως παλιά» , αναστατώθηκε από τις φωνές και τα πειράγματα των παικτών προς αλλήλους και όλοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό δείπνο που είχε σαν επωδό την προβολή από dvd των κυριοτέρων στιγμιότυπων της αναμέτρη
σης με τον Πανναξιακό .
Ιδιαίτερα εντυπωσίασε όσους εκτός των στενών πλαισίων της ομάδας βρέθηκαν εκεί η άνεση με την οποία μιλούσαν όλοι οι παίκτες με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Παλάζη , για τεχνικά ή άλλου είδους θέματα. Όλα έδειχναν μια εικόνα φιλίας και συνεργασίας που μοιάζει με σχέση ανάμεσα σε συμπαίκτες. Αυτό βέβαια δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παλάζης στο τέλος της πλούσιας αγωνιστικής του καριέρας ως γκολκίπερ υπεράσπισε και την εστία του ΑΜΣ Φιλωτίου, προτού αναλάβει πέρυσι στο δεύτερο μισό της ομάδας την τεχνική ηγεσία της.
Ασφαλώς η παρουσία του Δημήτρη Παλάζη στην τρέχουσα περίοδο είναι από τα βασικά ατού της ομάδας καθώς όχι μόνο, με το κύρος και τον χαρακτήρα του, έφερε καλούς παίκτες στην ομάδα αλλά και την οδηγεί με μαεστρία έμπειρου προπονητή. Η ομάδα του ΑΜΣ Φιλωτίου έχει δείξει μέχρι τώρα, με αποκορύφωμα τη νίκη επί μιας από τις κορυφαίες δυνάμεις του κυκλαδικού ποδοσφαίρου, ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος και να διεκδικήσει μια αξιόλογη παρουσία στα πλέι οφ των οκτώ ομάδων των τριών ομίλων της κορυφαίας κατηγορίας των Κυκλάδων!
Αξίζουν συγχαρητήρια και στη διοίκηση της ομάδας, με πρώτο τον πρόεδρο Στέφανο Τσάφο, τόσο για τις σωστές μεταγραφικές κινήσεις με οικονομικά μέσα πολύ κατώτερα τουλάχιστον σε σχέση με τις άλλες καλές ομάδες της περιόδου, όσο και για τη συνετή διοίκηση και την υψηλού επιπέδου συμπεριφορά των στελεχών της ομάδας τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός. Μακάρι το Φιλώτι να συνεχίσει έτσι και να εξακολουθήσει να ανεβαίνει όχι μόνο στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στο θέμα της καλής συμπεριφοράς , στο οποίο παλαιότερα υπήρξαν προβλήματα λόγω της παθολογικής αγάπης των Φιλωτιτών για το χωριό.
Ο κόσμος βέβαια και όχι μόνο οι παίκτες της ομάδας - τόσο της βασικής όσο και των νέων ταλαντούχων παιδιών που επιβάλλεται να έλθουν και να θεμελιώσουν ένα μέλλον με περισσότερους ντόπιους παίκτες στην ομάδα- δικαιούται ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών στο Φιλώτι. Πρέπει όλοι που αγαπούν το χωριό και ενδιαφέρονται για το αθλητικό μέλλον του να παλέψουν για τη δημιουργία γηπέδου με σύγχρονο τάπητα ώστε να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί σε μια πραγματική έδρα και όχι στο ουδέτερο Αγερσανί.
Είναι απαραίτητο να μπει σαν στόχος, παράλληλα με την προσπάθεια για καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας , η αναζήτηση της ουσίας στο θέμα της κατασκευής χλοοτάπητα η πλαστικού δαπέδου. Πρέπει να εξεταστούν λεπτομερειακά όλες οι πτυχές της κατάστασης των δύο γηπέδων, σε Βελανιά και Ρίκες και να υπάρξει πίεση ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες . Είναι κρίμα να υπάρχουν δύο γήπεδα στο Φιλώτι τα οποία να παραμένουν ουσιαστικά σε αχρηστία. Οι εποχές είναι δύσκολες οικονομικά αλλά όταν υπάρχει ένας κοινός στόχος σε ένα τόσο σημαντικό θέμα πολλά μπορούν να γίνουν.

5 σχόλια:

  1. ( Με την ευκαιρία του ευχάριστου (πάντα τέτοια) δημοσιεύματος του Γιώργου Ρουσάκη σας ενημερώνω για το παρακάτω κείμενο που έστειλα στον ΑΜΣ Φιλωτίου. )


    Νικόλας Γ. Βασιλάκης Δεκεμβρίου 3/ 2014
    Σύμβουλος Δ. Κ. Φιλωτίου

    ΘΕΜΑ: Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Φιλώτι

    Φίλοι του ΑΜΣ Φιλωτίου και αθλούμενη νεολαία του Φιλωτιού, γεια σας.
    Σας κοινοποιώ το παρακάτω δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου και στη συνέχεια θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά επί του αντικειμένου του θέματος, για το οποίο έχω ασχοληθεί και γνωρίζω τις διαδικασίες και τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προώθηση και υλοποίηση του.

    Δελτίο τύπου
    « Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο γραφείο του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Ι. Κωβαίου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου» ποσού 1.132.285,72 €.
    Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 16%). Το ανωτέρω έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου" στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Περιφ. Νοτίου Αιγαίου» και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε δώδεκα μήνες.
    Το έργο αποτελείται από μία κεντρική αίθουσα γηπέδου - πολλαπλών χρήσεων για τη διεξαγωγή αγώνων διαφόρων αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, κ.α.) και τη φιλοξενία εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος, όπως συναυλίες, παραστάσεις και εκθέσεις. Η αίθουσα θα είναι άρτια εξοπλισμένη με αγωνιστικό δάπεδο παρκέ, κερκίδες, αποδυτήρια 2 ομάδων και διαιτητών, ιατρείο, γραφεία και χώρο γραμματείας και με όλες τις απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (κλιματισμός, ειδικός φωτισμός, ηλεκτρονικοί πίνακες, κ.λπ.).
    Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Μετά από συλλογική προσπάθεια πολλών ετών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα ένα έργο πνοής για τον αθλητισμό της Πάρου. Στόχος μας ήταν και παραμένει να δώσουμε τη δυνατότητα στη νεολαία του τόπου μας να μπορεί να αθλείται υπό κατάλληλες συνθήκες στους κατάλληλους χώρους».

    (Συνεχίζω στο επόμενο από έλλειψη χώρου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Συνέχεια από προηγούμενο)
    Ιστορικό
    Τον Οκτώβριο του 2008 σε περιοδεία του στη Νάξο, ο τότε υπουργός Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδης, επισκέφτηκε και το ΕΠΑΛ Νάξου. Από τον Δντή του σχολείου κ. Κυριακίδη και τον καθηγητή κ. Παππά τέθηκε το αίτημα για κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο ΕΠΑΛ, το οποίο και αποδέχθηκε προφορικά ο υπουργός. Ακολούθησε έγγραφο από τον Δντή κ. Κυριακίδη προς την αρμόδια επί του θέματος σύμβουλο του υπουργού κ. Ελευθεριάδη η οποία στην απαντητική της επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων « … Το αίτημα σας θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκάνου, ο οποίος και θα το εισηγηθεί στο Υπουργείο για περαιτέρω ενέργειες. Βέβαια, αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση της απαραίτητης έκτασης από τον Δήμο, κάτι για το οποίο αυτός έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Εφόσον η γη παραχωρηθεί από τον Δήμο τότε … κλπ »
    Στις 28-11-2008 εκδίδεται η απόφαση με αριθμό 154119/ΣΤ1 του υπουργού Παιδείας με την οποία εγκρίνεται κατ’ αρχήν η κατασκευή του έργου και η ανάθεση στον ΟΣΚ των διαδικασιών για τη μελέτη και κατασκευή, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Κυκλάδων και το Δήμο Δρυμαλίας. Τον Ιούνιο του 2009 ο ΟΣΚ εγκρίνει τη κατασκευή δύο κλειστών Αιθουσών Πολλαπλών Χρήσεων, μια με το ποσό των 2.060.000 στο Φιλώτι και μια με το ποσό των 2.170.000 στη Μάρπησσα Πάρου.
    Μετά από όλα αυτά και επειδή η τότε δημοτική αρχή, που ήταν αποκλειστικά αρμόδια για την εύρεση του χώρου κατασκευής του έργου, δεν είχε κάνει καμιά ενέργεια, ο Δντής του ΕΠΑΛ έστειλε στο Δήμο το με αριθμό 463/2-6-2009 έγγραφο, όπου αναφέρει. «Εν’ όψη της λήξης της σχολικής χρονιάς 2008-2009, θα επιθυμούσαμε να μας πληροφορήσετε για τη φάση στην οποία βρίσκεται το έργο της κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου στο ΕΠΑΛ, καθώς και για το χώρο στον οποίο θα γίνει η ανέγερση του, εάν αυτός έχει οριστεί. Εάν δεν έχει οριστεί ακόμα θα ήταν προτιμότερο να γίνει πλησίον του σχολείου.»
    Απάντηση δεν υπήρξε από τον Δήμο επί αυτού του εγγράφου, αλλά ούτε και επί άλλων γραπτών και προφορικών αιτημάτων από το ΕΠΑΛ, που ήταν ο μοναδικός φορέας που έδειχνε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το έργο αυτό.
    Για το ίδιο θέμα και σε συνεχείς προφορικές και γραπτές ερωτήσεις μου προς την τότε και την επόμενη δημοτική αρχή, όπως και με δημόσιες γραπτές ανακοινώσεις μου, ουδέποτε μέχρι σήμερα έλαβα μία απάντηση επί της πορείας του θέματος αυτού.
    Δυστυχώς το έργο χάθηκε για το Φιλώτι και την νεολαία της ευρύτερης περιοχής, αφού δεν έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες, κυρίως από τον Δήμο, ώστε να έχει δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
    Μετά από τα παραπάνω και επειδή είναι απαράδεκτο και άδικο να στερηθεί η νεολαία μας ενός τόσο σημαντικού έργου, πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα προσπά-θεια για ένταξη του έργου σε επόμενα περιφερειακά προγράμματα και προτείνω:
    * Ανοιχτή συζήτηση για το θέμα αυτό στο Φιλώτι το δυνατό συντομότερο, με τον συντονισμό του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου και με τη συμμετοχή των τοπικών συλλογικών φορέων και των σχολείων, του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και του Δημάρχου ή εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.
    * Λήψη απόφασης και συντονισμός ενεργειών προς κάθε αρμόδια αρχή για την προώθηση του θέματος.
    Είμαι στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες.

    Με συνεργατικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ευκαιρία δημοσίευσης στις 5-1-2015 φωτογραφιών στο μπλοκ Naxios και το σχόλιο του διαχειριστή από την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στην Μάρπησα Πάρου, ανάρτησα το παρακάτω σχόλιο.
    « Οι αποφάσεις παίρνονται, οι ενέργειες γίνονται και οι εντολές δύνονται από τους εκλεγμένους και όχι από τους υπαλλήλους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι μόνο να εκτελούν. Από το 2008 και μέχρι σήμερα πέρασαν από τη δημοτική αρχή των Μπαρδάνη και Μαργαρίτη αρκετοί εκλεγμένοι Φιλωτίτες και μάλιστα τέσσερις αντιδήμαρχοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τα έργα αυτά. Στο πρωτόκολλο των υπηρεσιών, όπως και της Περιφέρειας, περνούν πρώτα οι αποφάσεις, αιτήσεις, ενέργειες και προτάσεις της δημοτικής αρχής και όταν προχωρήσουν αυτές ακολουθούν τα τεχνικά, οικονομικά κλπ στοιχεία του κάθε έργου που συντάσσονται και υποβάλλονται από τους προϊσταμένους των αντίστοιχων υπηρεσιών. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε εάν υπάρχει έστω και ένα έγγραφο από τη δημοτική αρχή προς την Περιφέρεια και αν το βρείτε τότε να ελέγξετε τους υπαλλήλους του Δήμου. Την τύχη του τόπου τους την καθορίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι με τις επιλογές τους και η επιλογή της πλειοψηφίας του Φιλωτιτών, την οποία σέβομαι απόλυτα, είναι αυτή που βιώνουμε από το 2007 και θα βιώνουμε μέχρι και το 2019 για όλα τα σοβαρά θέματα του τόπου μας και όχι μόνο για το θέμα αυτό».

    Καλή Χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέχεια ενημέρωσης της ιστοσελίδας για το θέμα για το οποίο μου απαντά το μπλοκ naxios:
    • naxios .blogspot.com06 Ιανουαρίου, 2015 00:37
    Κύριε. Βασιλάκη υπάρχει αλληλογραφία την οποία και δεν γνωρίζεται που αποδεικνύει ότι η ευθύνη ειναι αποκλειστικά της περιφέρειας
    Απάντηση
    • Nikolas Vasilakis06 Ιανουαρίου, 2015 09:57
    Εφόσον λοιπόν υπάρχει και δεν την γνωρίζω κάνετε τον κόπο να την αναρτήσετε τώρα εδώ. Το ιστορικό του θέματος το έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα ΤΟ ΦΙΛΟΤΙ και το έχω κοινοποιήσει στον ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ και ζητάω σαν κοινοτικός σύμβουλος, όπως ζητούσα εδώ και χρόνια μια δημόσια συζήτηση στο Φιλώτι με την παρουσία και της δημοτικής αρχής. Όλα τα άλλα είναι λόγια χωρίς στοιχεία και αποδείξεις κύριοι του μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικόλας Γ. Βασιλάκης Φεβρουαρίου 12/ 2015
    Σύμβουλος Δ. Κ. Φιλωτίου

    ΘΕΜΑ: Κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Φιλώτι

    Φίλοι του ΑΜΣ Φιλωτίου και αθλούμενη νεολαία του Φιλωτιού, γεια σας.
    Στις 4-12-2014 έστειλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΜΣ Φιλωτίου κείμενο μου σχετικά με το αντικείμενο του θέματος.
    Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον επικοινωνίας μαζί μου από τον ΑΜΣ Φιλωτίου.
    Με αφορμή τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ δελτίου τύπου της Δημοτικής Κίνησης ¨Πολίτες για τα Νησιά μας ¨, την οποία σας κοινοποιώ, επανέρχομαι επί του θέματος, παρατηρώντας τα εξής:
    1. Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον ή προσπάθεια από τη Δημοτική αρχή, τον ΑΜΣ Φιλωτίου και τους άλλους φορείς του Φιλωτιού για την προώθηση επίλυσης του θέματος αυτού.
    2. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δείχνει να αγνοεί παντελώς το θέμα αυτό είτε γιατί δεν υπάρχει καμιά ενέργεια από το Δήμο ή το πιθανότερο υπόγεια συμπαιγνία, όπως και παλαιότερα, εις βάρος του Φιλωτιού. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι προγραμματίζεται η κατασκευή τρίτου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Σύρο, όταν δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή του εγκεκριμένου και χρηματοδο-τημένου από το 2008, ίδιου έργου στο Φιλώτι.
    3. Η Δημοτική κίνηση ¨Πολίτες για τα νησιά μας¨ και ο επικεφαλής της συγχωριανός μας Βασίλης Βρούτσης, φαίνεται να αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν, το ιστορικό του θέματος αυτού. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, με γενικόλογες αναφορές και διατυπώσεις όπως « (π.χ. μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του Φιλωτίου) », « … θα συμμετέχουμε σε συζήτηση που θα προκύψει για κλειστό προπονητήριο στην Ορεινή Νάξο…κλπ» ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται κατηγορηματικά στο ΕΠΑΛ Νάξου στο Φιλώτι, για το οποίο υπάρχει έγκριση και χρηματοδότηση. Θα στείλω στον Βασ. Βρούτση το παρόν κείμενο και όπια άλλα στοιχεία και έγγραφα έχω επί του θέματος αυτού.
    Μετά από τα παραπάνω και επειδή είναι απαράδεκτο και άδικο να στερηθεί η νεολαία μας ενός τόσο σημαντικού έργου, επανέρχομαι και προτείνω ξανά:
    * Ανοιχτή συζήτηση για το θέμα αυτό στο Φιλώτι το δυνατό συντομότερο, με τον συντονισμό του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου και με τη συμμετοχή των τοπικών συλλογικών φορέων και των σχολείων, του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, του Δημάρχου και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων.
    * Λήψη απόφασης και συντονισμός ενεργειών προς κάθε αρμόδια αρχή για την προώθηση του θέματος.
    Είμαι στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες.

    Με συνεργατικότητα

    Ανάρτηση στο Naxios block επί του δελτίου τύπου της Δημοτικής κίνησης ¨Πολίτες για τα νησιά μας¨ και σχολιασμό του block
    Nikolas Vasilakis 13 Φεβρουαρίου, 2015 19:29
    Να μη προσπαθούμε κάθε φορά να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους, για τη δική μας αδιαφορία, ανικανότητα ή και σκοπιμότητα, όπως και στο θέμα αυτό.
    Από το 2008 και μέχρι σήμερα, πέρασαν τέσσερις Φιλωτίτες αντιδήμαρχοι και μάλιστα κάποιοι ειδικοί και αρμόδιοι για το έργο αυτό. Αυτοί πρέπει να ερωτηθούν και να απαντήσουν για το ποιες ενέργειες έκαναν, αλλά με στοιχεία και όχι με λόγια. Αυτοί πρέπει να κληθούν και τώρα από τους τοπικούς φορείς, αφού δεν το έχουν κάνει μόνοι τους, σε μια δημόσια συζήτηση και να λογοδοτήσουν στη νεολαία. Ο τότε δήμαρχος Μπαρδάνης και μετά Μαργαρίτης στηρίχτηκαν από όλους αυτούς, ψηφίστηκαν και ξαναψηφίστηκαν από τους Φιλωτίτες και επιβραβεύτηκαν για τα έργα και τις ημέρες τους και λογικό είναι να αισθάνονται πετυχημένοι και δικαιωμένοι για τις επιλογές τους. Αφήστε τους λοιπόν όλους αυτούς Μπαρδάνη, Μαργαρίτη, Μαχαιρίδη, Γκούφα κλπ και ασχοληθείτε με αυτούς της διπλανής μας πόρτας.
    Ως προς το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της Δημοτικής κίνησης ¨Πολίτες για τα νησιά μας¨ φαίνεται πως δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν για λόγους τοπικών κομματικών ισορροπιών, το ιστορικό του θέματος αυτού που βρίσκεται σε απαράδεκτη εκκρεμότητα από το 2008.




    ΑπάντησηΔιαγραφή