ΦΙΛΩΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

slider

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το πρώτο blog των Κυκλάδων] Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο "Η γοργόνα της Νάξου"



Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί πλέον σε όλη την Ελλάδα το βιβλίο “Η γοργόνα της Νάξου”, του οποίου η πρώτη έκδοση είχε γίνει χορηγικά από τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου (Σ.Φ.Ν.).
Μετά την επιτυχία της Α΄ έκδοσης και τη συνεχή ζήτηση, ο Σ.Φ.Ν. αποφάσισε να το επανεκδώσει με την οικονομική συνδρομή της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” και τη στήριξη της.....
γνωστής εκδοτικής εταιρίας ΜΙΛΗΤΟΣ, στα πλαίσια των παιδικών της εκδόσεων “Μικρή ΜΙΛΗΤΟΣ”.
Όπως είναι γνωστό “Η γοργόνα της Νάξου” περιέχει 44 παραμύθια που έγραψαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, υπό  την  καθοδήγηση  των  δασκάλων  τους  κ. Αριστείδη  Γρατσία,  κ. Ελένης

Γιαννούλη, κ. Μαρίας Σκάρκου και κ. Χαρίκλειας Χαλκιά, με εισαγωγικό σημείωμα και επιμέλεια του κ. Γιώργου Ανωμερίτη.
Μέσα από τις 203 σελίδες του βιβλίου, όπου κυριαρχούν τα λόγια και οι ζωγραφιές των μικρών συγγραφέων, θα ταξιδεύσουν, όσοι τις διαβάσουν, στη δημιουργική φαντασία των μύθων και στην πραγματική αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Η Β΄ έκδοση θα διατίθεται πλέον και από τα βιβλιοπωλεία καθώς και από το Σ.Φ.Ν.
Όπως τονίζει στον πρόλογό του ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ν. καθηγητής κ. Αντώνης Τζιώτης“οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα ένα τόσο πλούσιο και ουσιώδες δημιούργημα παραμυθοποιΐας από τους μικρούς μας φίλους…”
Το ίδιο, τέλος, το βιβλίο είναι μία ελκυστικότατη έκδοση, που σίγουρα κάνει την “Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου” της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” πρωτοπόρα μεταξύ όλων των Λεσχών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
 Συγγραφείς: 44 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου Νάξου             
Επιμέλεια - Εισαγωγή: Γιώργος Ανωμερίτης      
Σελίδες: 203
Γλώσσα έκδοσης: Ελληνικά
Έκδοση: “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” Σ.Φ.Ν.
Παραγωγή: Μικρή ΜΙΛΗΤΟΣ
ISBN: 978-960-6617-76-8

ΦΙΛΩΤΙ:ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ 2014(φωτο)

Με δύο λέξεις «Απόλυτη Επιτυχία» έτσι χαρακτήρισαν όλοι όσοι ήταν την Πέμπτη στο Φιλώτι τη πολιτιστική εκδήλωση «ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ 2014» που οργάνωσε ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» με συνδιοργανωτή το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.. Το φαγητό και το κρασί έρεαν άφθονα, το κέφι ξεχείλιζε από όλους και ο κόσμος έρχονταν από όλη τη Νάξο για μία ξεχωριστή εκδήλωση, για ένα ξεχωριστό πανηγύρι. Παραδοσιακά όργανα από το χωρίο μας (Τσαμπούνες και Ντουμπάκια, Βιολιά και Λαούτα) έδωσαν πραγματικά ένα....
απίστευτο ρυθμό που ανάγκασαν όλους τους παρευρισκομένους να σηκωθούν να χορέψουν. Υπολογίζεται περίπου 1000 άτομα επισκέφτηκαν το χωριό μας για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας . Ανάμεσα τους  τίμησαν την εκδήλωση μας ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης Εμ.  καθώς επίσης  παρών ήταν και πολλά μέλη από το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου μας όπως ο Μανιός Δημήτριος, ο Μανιός Αντώνιος, ο Σουλής Γεώργιος, ο Μανιός Στέφανος, ο Αγγελής Α., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαυρομάτης Φώτιος , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κρασσάς Βασίλειος αλλά και πολλά μέλη του τοπικού συμβουλίου , ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου π. Μανιός Ιωάννης. Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου του χωριού μας όπου πέρασαν και έδωσαν πραγματικά βροντερό παρών.  Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας θα ήθελα να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση αλλά και τους Λιόφαγο Στέφανο(Μάερας), Μουστάκη Γεώργιο(Κοντός), Μουστάκης Στέφανος (Αλαμάς), τον Δεμενεόπουλο Εμμανουήλ, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τους Αφοί Μανδηλαρά που μας πρόσφεραν τυροκομικά προιόντα.
 









ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
  


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου


Εντυπωσιακό πολιτιστικό γεγονός αποτέλεσε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 το  πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στοάς του Βιβλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά από......
σύντομη θρησκευτική τελετή την οποία ετέλεσε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Τίτος Θεωνάς με την παρουσία και του Αρχιμανδρίτη πατέρα Γεωργίου Ρουσσάκη, έγινε και η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αντώνη Τζιώτη.
Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας κ. Χάϊδω Μουστάκη (με τρόπο λογοτεχνικό σχεδόν) παρουσίασε τα σημαντικά πεπραγμένα του Συλλόγου.
Κατόπιν παρουσιάστηκε ένα θεατρικό δρώμενο με ρόλους που υποδύθηκαν παιδιά του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση της κ. Φιλίππας Καραμολέγκου (η οποία μαζί με την κ. Ράνια Φουρλάνου διευθύνουν το παιδικό θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Φιλωτιτών).
Στη συνέχεια έγινε η διανομή των τεμαχίων της βασιλόπιτας αρχικά στους επισήμους και μετά στο κοινό. Παραλαμβάνοντας ο καθένας το τεμάχιο της βασιλόπιτας, οι επίσημοι καθώς και οι πρόεδροι των ναξιακών συλλόγων της Αθήνας, εξέφραζαν τις ευχές τους προς τον Σύλλογο, τους βραβευόμενους νέους και το κοινό.
Κατόπιν έγινε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων στους επιτυχόντες νέους στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της πατρίδας μας κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2013.
Στους βραβευόμενους νέους φοιτητές δόθηκαν και από τρία βιβλία, τα εξής: «Το Φιλώτι και το Ιστορικό Εκκλησιαστικό Μνημείο της Παναγίας της Φιλωτίτισσας» (του κ. Ιωάννη Ησαΐα), «Νοταριακές πράξεις Φιλωτίου Παπα-Στεφάνου Αρώνη (1716-1742) Τόμος Α'» των κ.κ. Στεφάνου Ήμελλου και Στεφάνου Ψαρρά» και «Το Γλωσσικό Ιδίωμα του Φιλωτίου της Νάξου» των κ.κ. Γιώργη Χουζούρη και Γιάννη Χουζούρη.
Από κάποιους ομιλητές (οι οποίοι εξέφραζαν και το γενικό πνεύμα των συγκεντρωμένων) έγινε τιμητική αναφορά στον αείμνηστο ακαταμάχητο πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Μιχάλη Κατσάνη.
Σημαντική αναφορά έγινε και για τη Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι, (που στεγάζεται στο εκεί (ιδιόκτητο) Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου), Βιβλιοθήκη με σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα και με μετάκληση σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης αλλά και για την προσφορά της στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού. Με παρακίνηση του κ. Ανωμερίτη παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου είχαν γράψει παραμύθια που τα συγκέντρωσε και τα εξέδωσε ο κ. Ανωμερίτης σε βιβλίο με τίτλο «Η γοργόνα της Νάξου»  και αντίτυπα διένειμε στα παιδιά του Σχολείου αυτού.
Η εκδήλωση έκλεισε με νησιώτικη μουσική από τους νέους κ.κ.  Αντώνη Βλασερό και Μανώλη Τουμπακάρη.
Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος κ. Τζιώτης ανακοίνωσε τις προσεχείς (αξιόλογες) δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Φιλωτιτών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, οι βουλευτές κ. Μανώλης Γλέζος και κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Ακαδημαϊκός κ. Στέφανος Ήμελλος, ο πρώην Υπουργός και σημερινός Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρώην Υπουργός κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Θεωνάς, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, άλλα Αυτοδιοικητικά στελέχη, καθηγητές Πανεπιστημίου και λοιποί επιστήμονες, Πρόεδροι και στελέχη πολλών ναξιακών Συλλόγων της Αθήνας (και ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Νίκος Βερνίκος), οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Φιλωτιτών κ.κ. Τιμόθεος Βάσιλας και Γιώργος Μουστάκης, συγγενείς των βραβευομένων νέων φοιτητών και γενικά ένα μεγάλο πλήθος από ανθρώπους όλων των επαγγελματικών ενασχολήσεων και όλων των ηλικιών.
Στην εκδήλωση διετίθετο και το Ημερολόγιο του Συλλόγου Φιλωτιτών έτους 2014. Στη γραμματεία προσέφερε τις υπηρεσίες του (διάθεση ημερολογίου, είσπραξη συνδρομών κλπ.) ο  κ. Τάσος Κατσάνης.
Ήταν αξιόλογη η προαναφερθείσα εκδήλωση μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που εν πολλοίς οφειλόταν και στην ικανότητα και στο ιδιαίτερο ύφος του διευθύνοντος την εκδήλωση Προέδρου κ. Τζιώτη, αλλά και το πρόγραμμα είχε μια υψηλή ποιότητα, αλλά ταυτόχρονα και η παρουσία ανθρώπων καταξιωμένων στους τομείς δράσεις τους (με καταγωγή από το Φιλώτι οι περισσότεροι) και γενικά η παρουσία τόσου πλήθους, δείχνουν και τη δυναμικότητα του χωριού του Φιλωτιού, που αναδεικνύει τέτοιες προσωπικότητες και άξιους ανθρώπους, αλλά και τη δυναμικότητα του Συλλόγου να συσπειρώνει τους Φιλωτίτες και της Αθήνας και γενικότερα το σύνολο των Φιλωτιτών, αλλά και ότι υπάρχουν και πολλοί φίλοι των Φιλωτιτών που προσέρχονται στις εκδηλώσεις τους.
Ο αριθμός των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και βραβευθέντων στην εκδήλωση φτάνει στον αριθμό 37 και δείχνει τη δυναμικότητα του Φιλωτίτικου στοιχείου εντός και εκτός Νάξου και επίσης ο μεγάλος αριθμός των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείου Φιλωτίου (και κατ' επέκταση των παιδιών του Φιλωτιού στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού) δείχνουν ότι το Φιλώτι είναι ένα ακμαίο χωριό του νησιού και διατηρεί τον πληθυσμό του και την ακμή του και προοδεύει και αποτελεί τη δεύτερη πληθυσμιακά οικιστική μονάδα μετά από την πρωτεύουσα του νησιού και αποτελεί το κεφαλοχώρι της κεντρικής και ορεινής Νάξου και συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο όλου του νησιού. Και ο Σύλλογος Φιλωτιτών, ένας άξιος δυναμικός και καταξιωμένος Σύλλογος, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και στους Φιλωτίτες Ναξιώτες των Αθηνών αλλά και στο ίδιο το Φιλώτι και στο νησί.

* Σημειώνουμε (χάριν ενημέρωσης) ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου είναι η εξής:
Πρόεδρος:  Αντώνης Τζιώτης
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Α. Γρατσίας
Γενικός Γραμματέας: Χάιδω Μουστάκη
Ταμίας: Βασίλειος Βασιλάκης
Ειδικός Γραμματέας: Κυριακή Ν. Γρατσία.
Μέλη:
Ζανής  Βουδογιώργης, Μαρία  Δεσποτίδου, Αναστάσιος  Κατσάνης,  Μαρίνα Κοττάκη-Φακίνου, Ευαγγελία  Λιανοπούλου-Γρατσία, Ηλίας  Μανιός, Μάρω  Μουστάκη-Βλασερού, Εμμανουήλ Στ. Μουστάκης, Γεώργιος Ρουσάκης, Απόστολος Ψαρράς
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούν οι : Γεώργιος Ρουσάκης (Ρούσος) (Πρόεδρος) και Μέλη οι: Μάρω Μουστάκη-Βλασερού και Αναστάσιος Κατσάνης.
      * Σημειώνουμε επίσης ότι κάθε Κυριακή απόγευμα στη λέσχη του Συλλόγου λειτουργούν τα χορευτικά του Συλλόγου και υπεύθυνες είναι οι: Μάρω Μουστάκη-Βλασερού και Μαρία Δεσποτίδου .

Γιάννης Λογαράς















Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙΜΗΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ Ο Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ»

  Όμορφό και γεμάτο συγκίνηση ήταν το βράδυ του Σαββάτου όπου ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών. Το παρόν έδωσαν, οι ποδοσφαιριστές του ανδρικού, των νέων και του.......
παιδικού τμήματος  του συλλόγου, τα τμήματα πετοσφαίρισης γυναικών και κορασίδων, αθλητές του στίβου τα τεχνικά επιτελεία  καθώς και αρκετοί φίλοι του συλλόγου που κατέκλυσαν  την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου κάνοντας την να μοιάζει πολύ μικρή. Υπολογίζεται περίπου ότι 100 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα άτομα που τιμήθηκαν.  Τον Α.Μ.Σ. Φιλωτίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης Εμμανουήλ ,  οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανιός Αντώνιος και Μανιός Δημήτριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανιός Στέφανος και Σουλής Γεώργιος, η υποψήφια Δήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ψαρρά Ευδοκία,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαυρομάτης Φώτιος, τα  μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φιλωτιου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βρούτσης Βασίλειος, και πολλοί εκπρόσωποι από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους (Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου, Πολιτιστικός Σύλλογος Απειράνθου, Σύλλογος Γυναικών Φιλώτιου, Σύλλογος Φιλοτήτων Νάξου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου)και άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης .
Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν: Ο αείμνηστος   Σάββας Δημήτριοσ(ο Μιμάκος) και ο Ιουλιανός Μπουσούνης (ο Λιανός) για τη μεγάλη τους κοινωνική προσφορά στο χωριό μας. Ο Μουστάκης Δημήτριος του Αντωνίου για την προσφορά του στον αθλητισμό και σαν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου μας. Ο Μουστάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 2000 μέτρα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στη Χίο. Η ομάδα πετοσφαίρισης του Πανναξιακού για την μέχρι τώρα πορεία του στο γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης.   Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε να τιμήσει τρείς  επιχειρηματίες του νησιού μας που παρά τις δύσκολες οικονομικές εποχές  τις οποίες διανύουμε στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες μας όποτε και αν τους ζητήθηκε ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αυτοί είναι οι:
Ο Γιώργος Κατσάνης ιδιοκτήτης παραδοσιακού καφενείου café ΠΛΑΤΑΝΟΣ στο Φιλώτι της Νάξου
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Ζούλης Ιωάννης Πράξεις Επενδυτική
Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ Τσάφος  κατά την ομιλία του έκανε μία μικρή αναφορά σε αυτά που έχει πετύχει  το συμβούλιο αυτό το χρονικό διάστημα , αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει σαν Διοικητικό Συμβούλιο και τους οποίους θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν με βασικότερο όλων την τοποθέτηση χλοοτάπητα  στο Δημοτικό  Στάδιο Φιλωτίου. Επίσης ευχαρίστησε όλους ένα ένα που έχει προσφέρει έστω και στο ελάχιστο στο σύλλογο . Μετά το πέρας της εκδήλωσης υπήρχε μπουφές προσφορά από το ΚΟΡΡΕΣ CATERING.
Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τα Κάλαντα και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά



ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Σύλλογος Φιλωτίου "Ο ΖΕΥΣ": Ψήφισμα για το θανάτο του συντοπίτη μας Νικόλαου Βλησίδη

Σύλλογος Φιλωτίου “Ο ΖΕΥΣ”: Ψήφισμα για το θανάτο του συντοπίτη μας Νικόλαου Βλησίδη

ΨΗΦΙΣΜΑ
                Στο άκουσμα του  θανάτου του συντοπίτη  μας Νικόλαου Βλησίδη  ο οποίος υπηρέτησε το κοινό καλό από πολλές θέσεις  συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 12 Φεβρουαρίου  2014 στα γραφεία του συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» και αποφάσισε τα παρακάτω:
1.Να παραβρεθεί  αντιπροσωπία  του Δ.Σ στην εξόδιο ακολουθία  .
2.Να διατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό για το...
Γυμνάσιο Χαλκείου.
3. Να αναβληθούν όλες οι πολιτιστικές και  αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου μας στις 12,13 και στις 14 Φεβρουαρίου  2014.
5. Να παραδοθεί το παρόν έγγραφο στην οικογένεια του εκλιπόντος   .
6. Να δημοσιευτεί το παρόν έγγραφο στον τοπικό τύπο.
Ο Νικόλαος Βλησίδης  υπήρξε  επί χρόνια υπόδειγμα και πρότυπο ήθους, ευγένειας, εργατικότητάς και μαχητικότητας δείχνοντας σε όλους μας πως πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας και τα πιστεύω μας. Θα είσαι για πάντα ο αγαπημένος μας καθηγητής, συνάδερφος , συναθλητής θα είσαι ο καθοδηγητής μας σε κάθε μας προσπάθεια.   
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Για το Δ.Σ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                                      ΔΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ - ΦΙΛΩΤΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2014 στις 16:00 στο γήπεδο Αγίου Αρσενίου αναμένεται να γίνει ένας ακόμα ενδιαφέρον αγώνας μεταξύ δύο ομάδων που πολλές φορές μας έχουν προσφέρει πλούσιο θέαμα. Οι ομάδες της Αναγέννησης Νάξου και του Φιλωτίου έχοντας και οι δύο αγωνιστικά προβλήματα θα προσπαθήσουν να πάρουν και οι δύο τους βαθμούς της νίκης στην προσπάθεια τους να τερματίσουν όσο το δυνατό ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Από την πλευρά των γηπεδούχων αναμένεται να απουσιάσουν λόγω καρτών ο Μαστρογιανάκης και ο Ζήνδρος. Από την....
πλευρά των φιλοξενούμενων πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή τους. Στον πρώτο αγώνα μεγάλος νικητής ήταν η ομάδα της Αναγέννησης με 1-2. Καιρού επιτρέποντος λοιπόν αναμένεται να δούμε έναν ενδιαφέροντα αγώνα αφού και η ώρα διεξαγωγής βοηθάει σε αυτό.  
 
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Ένας πέρα για πέρα εντυπωσιακός αγώνας διεξηχθεί τη Κυριακή στο ΔΑΚ Νάξου μεταξύ των κορασίδων του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» και των κορασίδων του ΑΟ Πάρου. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο σετ όπου η ομάδα της Πάρου ήταν ανώτερη αγωνιστικά όλα τα υπόλοιπα ήταν με εναλλαγές στο σκορ και οι ομάδες να πηγαίνουν κοντά κοντά στο σκορ. Οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο.....
γήπεδο ανταμείφθηκαν από το θέαμα που παρακολούθησαν και σίγουρα αυτοί του Φιλωτίου έφυγαν περισσότερο ευχαριστημένοι. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή στο πρώτο σετ τα κορίτσια του συλλόγου μας μπήκαν χαλαρές και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ (4-15). Στη συνέχεια με όπλο το σερβίς κατάφεραν και μείωσαν στο 18-23 αλλά ήταν πολύ καθυστερημένη η αντίδραση τους και δεν κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ το όποιο πήγε στα κορίτσια της Πάρου με      18-25 σε 31 λεπτά. Το δεύτερο σετ ήταν καρμπόν με το πρώτο όπου και πάλι το Φιλώτι μπήκε χαλαρά και η Πάρο με σχετική ευκολία χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο πήρε το σετ με 14-25 σε 26 λεπτά. Από αυτό το σημείο  ξεκίνησε η αντεπίθεση. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και πήγαιναν πόντο πόντο όμως στο τέλος τα κορίτσια της ορεινής Νάξου έκοψαν πρώτες το νήμα και έκαναν το 1-2 στα σετ (25-23) σε 32 λεπτά δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Το τέταρτο σετ ήταν πανομοιότυπο με το τρίτο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα του σκορ και τα κορίτσια του συλλόγου μας κατάφεραν και έκαναν το 2-2 σε 27 λεπτά (25-21). Με ανεβασμένη ψυχολογία τα κορίτσια του Φιλωτίου κατάφεραν στο 5ο σετ αγωνιζόμενες με πάθος και κάνοντας με δυναμικές επιθέσεις να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος (15-8) σε 22 λεπτά. Αυτοί ήταν οι πρώτοι δύο πόντοι στο πρωτάθλημα για το τμήμα μας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ:(Φραγκίσκος Ιωάννης)Μανιού Ι., Καλαβρού Ι., Βλασερού Α., Ψαρρά Κ., Μουστάκη Σ., Αντωνίου Α., Βασιλάκη Μ., Βασιλάκη Ι., Βασιλάκη Σ., Τσακωνιάτη Δ., Τσακωνιάτη Χ.,
ΑΟ ΠΑΡΟΥ: (Λακταρίδου) Ραγκούση Α., Τρικάρδου Δ., Αιγινίτου Ε., Νίκα Α., Φραγκούλη Μ., Βάσσου Ε., Καρατζούνη Ε., Βεντούρη Α., Σκιαδά Α., Μπαρμπαρή Δ., Λιαράτσικα Δ., Σιφναίου Φ.             

 
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών. 
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στις δραστηριότητες του σχολείου μας και τα παιδιά θα τραγουδήσουν τα κάλαντα.
Επίσης θα γίνει κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς.



Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος Τα μέλη

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσκληση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΜΣ Φιλωτίου

 


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας  που θα γίνει το Σάββατο στις 08 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του  Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών. Στη συνέχεια θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα για τη κοινωνική και αθλητική τους προσφορά όχι μόνο στο σύλλογο αλλά και ευρύτερα  στο κοινωνικό σύνολο.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Φιλωτίου


Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» σας γνωστοποιεί ότι αποκτήθηκε ο Κουφόπουλος Δημήτριος του Νικολάου από τον ΠΑΝΑΞΙΑΚΟ ΑΟ , ο Ζούλης Γιαννούλης του Γεωργίου από την Αναγέννηση Νάξου και ο Πράσινος Γεώργιος από τον Α.Ο. Καρτεράδου. Από την ομάδα μας αποχώρησε ο Βασαλάκης Γεώργιος για τον Αστέρα Τραγαίας και ο Μανωλάς Νικόλαος του.....